IVA ANZULOVIĆ

NOVINARKA KOJA JE BACILA KANTU IZMETA NA ZGRADU VLADE Ne žali zbog ničega, objasnila zbog čega se isplatilo: 'Nazvao me Pero...'

 
 Alen Medjić / CROPIX

Nakon što je jučer pred ulazom u Banske dvore novinarka Iva Anzulović istresla punu kantu izmeta te ju je policija privela, ona se nakon puštanja oglasila na svom Facebook profilu. Tamo je objavila fotografiju na kojoj se vidi da jede, kako kaže, prvi put u jučerašnjem danu, uz opis svega što se jučer događalo. Ističe da se odrekla prava na branitelja i na žalbu i da joj nije nimalo žao zbog toga što je učinila.

'Al' zbilja - nije do toga kaj sam se zbudila u pet vjutro pa vlakom iz Virovitice došla u Zagreb pa kupila kantu u dućanu i miksala drek štenaca skupljan mjesecima u zahodu restorana. Nije ni do toga kaj sam pet sati bila sa divnim policajcima pa sutkinjom koja mi je presudila 10 dana zatvora ali sa 6 mjeseci kušnje i kaj me oslobodila sudskih troškova. Nije ni do toga kaj cijelog dana nisam niš' popila ni pojela ni na wc otišla i kaj sam čitanija i "veća vijest" od Severine. Jok.

Do toga je da me policajci podržavaju i sve kuže, da smo dogovorili sastanke na mjesečnoj bazi kako bih im davala istražene informacije koje imam, do toga je da sam sutkinji rekla kako ne žalim što sam učinila i odrekla se prava na branitelja i na žalbu, stala iza svega što sam učinila kao i objavila, do toga je da me prijatelj došao dočekati pred sud zabrinut' jesam li gladna i odveo me na prvi gablec dana. I do toga je kaj me nazvao Pero Trkulja, nekadašnji radnik "Gavrilovića" i rekao; "Iva moja, jedva dišem i sa ovim kisikom ali danas sam ushićen i sretan!" Ljudi - volite se i sve bu dobro. Za ozbać. Pusa. <3', napisala je Anzulović na Facebooku.

Njezino je ogorčenje izazvao arbitražni spor pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova (ICSID) u Washingtonu koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića. Ovo nije prvi put da je izmetom zalila neku državnu instituciju; prije mjesec dana to je učinila pred DORH-om.

'Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom', objasnila je ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:24