BIZARNO

NOVINE MORH-a PREŠUTJELE FIJASKO 'Hrvatski vojnik' ponosno objavio specijal o F-16, dijelio ga na sve strane, o propasti posla u novom broju ni slova

 

Dana 30. ožujka 2018., dan pošto je Vlada donijela odluku o prihvaćanju izraelske ponude, izašao je poseban broj Hrvatskog vojnika. Pedeset dvije strane posvećene su avionu F-16 Barak.

Četiri strane razgovora s ministrom Krstičevićem, dvije s načelnikom Glavnog stožera, pa sa šefom Povjerenstva za izbor aviona, pa zapovjednikom Ratnog zrakoplovstva, deset strana o F-16 kao takvom. Specijalni broj ministar Krstičević ponosno je dijelio na sve strane, kolegama u Vladi, novinarima...

Dana 25. siječnja 2019., 11 dana pošto je Vlada donijela odluku o stavljanju izvan snage svoje odluke o nabavi višenamjenskoga borbenog aviona, izlazi 570. broj Hrvatskog vojnika.

Obljetnica operacije Maslenica, predavanje Zlatka Dalića ministru obrane, načelniku Glavnog stožera i ključnom osoblju MORH-a i Hrvatske vojske. Reportaže o studentima Fakulteta strojarstva, kadetima na časničkom balu u Beču i sportašima na služenju vojnog roka, jazz orkestru OSRH te desetini za logističku potporu sadržaj je prvih 25 stranica najnovijeg broja dvotjednika, koji se predstavlja kao prvi hrvatski vojnostručni magazin čiji je nakladnik MORH, a Vlada stopostotni vlasnik.

No, u prvom broju koji je izašao nakon odluke Vlade na 52 strane nije bilo ni najmanjeg prostora za objavu spomenute odluke njihova vlasnika. Uredništvo nije smatralo potrebnim objaviti “bajate” informacije od 10. siječnja o posjetu glavnog direktora izraelskog ministarstva obrane Udi Amina ministru obrane Krstičeviću kako bi ga obavijestio da Izrael nije u mogućnosti prodati Hrvatskoj F-16, niti objaviti njihove izjave. Ukratko, časopis MORH-a, koji se tiska u 3000 primjeraka i hvali vojnostručnošću, nije objavio ni slova o propasti posla!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:10