HREJTING

NOVO ISTRAŽIVANJE: ŠTO GRAĐANI MISLE O DRŽAVNOM VRHU U VRIJEME KORONAKRIZE Plenković i Milanović dobili četvorke, Jandroković trojku

 
Andrej Plenković, Zoran Milanović i Gordan Jandroković
 Davor Pongračić / Damir Krajač / Goran Mehkek / Hanza Media

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković za svoj su rad dobili ocjenu četiri, dok je šef Sabora Gordan Jandroković ocijenjen trojkom - rezultati su to HRejting istraživanja koje je agencija Promocija plus provela za Dnevnik HTV-a na uzorku od 1400 ispitanika. Pitanje je bilo kojom biste školskom ocjenom od 1 do 5 ocijenili rad predsjednika Republike, rad predsjednika Vlade, te rad predsjednika Sabora.

Kad je riječ o predsjedniku Zoranu Milanoviću, najviše ispitanika, njih 34 posto ocijenilo ga je četvorkom - smatraju da posao obavlja vrlo dobro, dok njih 28,5 posto smatra da to radi ”osrednje dobro”, te su mu dali trojku. Prema tim rezultatima, 15,4 posto ispitanika smatra da Milanović izvrsno obavlja svoj posao, te su ga ocijenili peticom, 7,6 posto dalo mu je prolaznu ocjenu - dvojku, dok njih 5,2 posto smatra da posao obavlja jako loše. Odgovor ”ne znam” na ovo pitanje dalo je njih 9,3 posto. Prosječna ocjena koju je dobio je 3,52.

Što se tiče rada premijera Plenkovića, i njega je najviše ispitanika - 28,5 posto ocijenilo četvorkom, smatraju da posao obavlja vrlo dobro, a njih 26,7 posto smatra da je to ”osrednje dobro”. Da Plenković izvrsno obavlja posao izjasnilo se 24,2 posto ispitanika, njih 10,8 dalo mu je prolaznu ocjenu dvojku, a 6,6, posto ih smatra da posao obavlja jako loše, dok njih 3,1 posto – ”ne zna”. Prema istraživanju, Plenković je dobio najvišu prosječnu ocjenu 3,55.

U istraživanju je u ovoj konkurenciji najlošije prošao šef Sabora Gordan Jandroković koji je ocijenjen trojkom. Prema rezultatima 34,2 posto ispitanika smatra da Jandroković posao obavlja ”osrednje dobro”, a da to radi vrlo dobro smatra njih 20,2 posto. Izvrsnim ga je ocijenilo njih 6,5 posto, a dvojkom, odnosno, da zadovoljavajuće radi posao smatra njih 19,2 posto, dok njih 11,8 posto smatra da posao obavlja jako loše. Onih s odgovorom ”ne znam” je 7,1 posto, a zanimljivo je i da je 1 posto onih koji nisu čuli za njega.

Njegova prosječna ocjena je 2,86.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:30