UNATOČ UPOZORENJIMA

Novo jutro, novi genijalci: Iz oteretnog kanala spašene dvije osobe, pokušale se autom probiti kroz vodu

Spašene osobe su neozlijeđene te nisu trebale medicinsku pomoć

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo da su spašene dvije osobe

 Facebook/ravnateljstvo Civilne Zaštite/

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je na društvenim mrežama kako su iz oteretnog kanala Sava-Odra spašene dvije osobe.

"Unatoč brojnim upozorenjima, dvije osobe upustile su se u vožnju automobilom kroz vodu koja je nadirala oteretnim kanalom Sava - Odra na samom izlazu u Odransko Polje.

U akciji potrage i spašavanja, koja je uspješno završena jutros, 6. kolovoza u 06.00 sati, sudjelovali su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i Split Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH s 9 pripadnika, čamcem i dronom te pripadnici Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Hrvatski Crveni križ/Croatian Red Cross s 2 člana i čamcem, dok je koordinator akcije bio voditelj Županijskog centra 112 Zagreb. Spašene osobe su neozlijeđene te nisu trebale medicinsku pomoć.

I ovim putem pozivamo građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje u područjima koja su ugrožena poplavama, da ne ulaze u vodu i poštuju izdana upozorenja i znakove zabrane", poručili su iz Civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:27