BLAGDANSKA RASPRAVA

Novo priopćenje iz Ureda predsjednika, drugo danas: ‘Ministar obrane odvažno degradira sam sebe‘

‘Da li je program polaganja vijenaca ministar obrane pripremao za Božić? U slučaju da bude potrebe‘ - poruka je s Pantovčaka
Zoran Milanović
 Davor Pongracic/Cropix

Iz Ureda predsjednika Republike u nedjelju navečer su po drugi put danas objavili priopćenje vezano za program i organizaciju obilježavanja blagdana Svih Svetih, naslovljeno - "Da li je program polaganja vijenaca ministar obrane pripremao za Božić? U slučaju da bude potrebe".

U razmjeni priopćenja između Ureda predsjednika Republike i Ministarstva obrane RH, iz Ureda predsjednika RH danas popodne su priopćili da MORH nije objasnio zašto ih nisu obavijestili o zajedničkom polaganju vijenaca za Sve svete, te je Ured na stranici www.predsjednik.hr objavio tri dokumenta vezana uz tu temu.

U reakciji na to priopćenje Ureda predsjednika RH, iz Ministarstva obrane RH su večeras naveli kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije bio usuglašen niti služben.

Večeras je, pak, iz Ureda predsjednika Republike poslano novo priopćenje koje Hina prenosi u cijelosti: "Eto, nakon što je suočen s činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe. Svoj posao svodi na 'organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova'. Što, očito, i nije daleko od istine. A zapovijed načelnika Glavnog stožera OSRH krajnje neprimjereno pokušava proglasiti 'radnom i internom'. Što jest definitivno miljama daleko od istine, jer je načelnik GS jedini u ovoj priči pošteno odradio svoj posao. Po pravilima službe. Nakon svega, ostaje nam jedino zapitati: da li je program svečanog polaganja vijenaca ministar pripremao za Božić i Novu godinu? U slučaju da bude potrebno, kako kaže", priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika RH vezano za program i organizaciju obilježavanja blagdana Svih Svetih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:54