GRAĐANI ODLUČUJU

Novska bira novu gradonačelnicu, šefica Gradskog izbornog povjerenstva kaže da proces ide po planu

Sve ide po planu, istaknula je Zečević Šolta, koja je potvrdila da će privremeni izborni rezultati biti poznati u nedjelju navečer

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Sva biračka mjesta u Novskoj, koja u nedjelju prijevremeno bira gradonačelnicu, na vrijeme su otvorena, a prvi birači već su ispunili svoju dužnost, rekla je Hini u nedjelju ujutro predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta.

Sve ide po planu, istaknula je Zečević Šolta, koja je potvrdila da će privremeni izborni rezultati biti poznati u nedjelju navečer.

Oko 11 tisuća birača ima prvo odlučiti hoće li njihov grad voditi Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a ili SDP-ova Valentina Opić.

Na prijevremene izbore izlaze jer je bivši gradonačelnik Novske Marin Piletić (HDZ) nedavno imenovan ministrom rada i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Svoje pravo birači mogu ostvariti na 20 biračkih mjesta koja su otvorena u 7 a zatvaraju se u 19 sati.

Privremeni izborni rezultati znat će se u nedjelju navečer, vjerojatno iza 20 sati. Bit će dostupni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što se unesu zapisnici sa biračkih mjesta na području Novske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:18