PREMIJER U POGONIMA BELJA

'O eventualnom stalnom ukidanju rada nedjeljom ćemo razgovarati kada to dođe na dnevni red. Što se mene tiče, ja sam za to da se nedjeljom ne radi'

 
Andrej Plenković

U sklopu posjeta istočnoj Hrvatskoj predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u utorak je obišao i pogone tvrtke Belje, konkretno njihov poljoprivredni kompleks Mitrovac, koji obuhvaća farmu mliječnih krava, bioplinsku elektranu i staklenik za proizvodnju rajčica.

- S poljoprivrednim potencijalom kakav ima Belje, ali i cijela Slavonija i Baranja, Hrvatska može proizvoditi dovoljne količine hrane, prije svega za svoje potrebe, ali i za izvoz. Belje sustavno ulaže u razvoj i jačanje vlastitih proizvodnih kapaciteta te kontinuirano proizvodi domaću hranu koja dolazi s naših oranica i farmi. Unatoč zahtjevnim okolnostima u kojima smo se našli, svi poljoprivredni radovi teku u skladu s planovima, a sve naše proizvodnje rade maksimalnim kapacitetima što najbolje pokazuju rezultati tvornica stočne hrane koje su u ožujku imale najveću mjesečnu proizvodnju u povijesti kompanije - rekao je Davor Bošnjaković, direktor Belja plus.

Belje, inače, obrađuje 20.000 hektara oranica i 650 hektara vinograda, proizvodi 35 milijuna litara mlijeka godišnje te 35 posto hrvatske proizvodnje svinja i 14 posto hrvatske proizvodnje junadi.

U izjavi za javnost Plenković se osvrnuo i na odluku da u vrijeme epidemije Covida-19 trgovine ne rade nedjeljom.

- Činjenica je da smo u postupnoj fazi normalizacije života, jedan dan kada epidemiolozi procjenjuju da treba smiriti mobilnost stanovništva odabrana je nedjelja i nema ništa prirodnije i logičnije da to ne bude nedjelja. Što se tiče eventualnog stalnog ukidanja rada nedjeljom o tome ćemo razgovarati kada tema dođe na dnevni red, jer za to treba zakonska podloga. Što se mene tiče, ja sam za to da se nedjeljom ne radi - rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:05