StoryEditor
NUŽAN UVJET

O HASANBEGOVIĆU SE OGLASIO I MOST 'Naš prvi uvjet je da se ministar vrlo jasno i nedvojbeno očituje i da se ogradi od ustaškog režima i NDH'

 Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak (Most) rekao je u srijedu navečer kako Most od ministra kulture Zlatka Hasanbegovića očekuje da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja Nezavisne države Hrvatske (NDH).

"To je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti", rekao je Podolnjak u emisiji "Otvoreno" Hrvatske televizije.

Podsjetio je da je predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao u srijedu ujutro za Hrvatski radio da je razgovarao s ministrom Hasanbegovićem, da je Hasanbegović uvjereni antifašist i da će biti dobar ministar.

"Ako je to tako, ono što Most očekuje od ministra je da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja NDH. Dakle, to je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti", rekao je Podolnjak.

Na pitanje voditelja je li za njega razlog za odstupanje s funkcije ministra Hasanbegovića ako se pokaže da su točni navodi, od kojih je veći dio ministar Hasanbegović već negirao, da je doista surađivao u časopisu Nezavisna Država Hrvatska, Podolnjak je odgovorio da danas nema pregled onoga što se događalo prije 20 godina, a čak nije niti čitao portale.

"Ali, Mostov prvi uvjet je da ministar, vrlo jasno, nedvojbeno se očituje i da kaže, da se ogradi od ustaškog režima i od Nezavisne Države Hrvatske, da jasno izrazi svoj antifašizam. To može biti temelj da se gradi povjerenje prema ministru. To je upravo ono što je gospodin Orešković rekao ujutro", rekao je Podolnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2020 18:48