DR. OGNJEN BRBOROVIĆ

O HUANITOVOM SLUČAJU SE OGLASIO I LIJEČNIK 'Ovakav stres sigurno će imati strašne posljedice po njegovo psihičko i fizičko zdravlje'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je danas objavljena presuda prema kojoj Huanito Luksetić, koji je multiplu sklerozu liječio THC uljem, mora u zatvor na dvije godine, o svemu se oglasio i liječnik Ognjen Brborović s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je za Novi list rekao da je zatvorska kazna za Huanita opasni presedan te da će takav stres zasigurno ostaviti traga i imati teške posljedice po njegovo fizičko, ali i psihičko zdravlje.

Doktor Brborović kaže da bi se na ovaj način i ubuduće moglo suditi drugima koji sami sebi pokušaju pomoći u liječenju, što je vrlo opasno.

Iako većina liječnika zasad nije htjela komentirati slučaj Huanita Luksetića, dr. Brborović se o tome ipak oglasio i rekao da će boravak u zatvorskim uvjetima zasigurno pogoršati bolest Huanita Luksetića.

'Kod bilo koje bolesti psihičko stanje direktno je vezano uz fizičko stanje bolesnika. Ovako strašan stres sigurno će ostaviti traga i imati strašne posljedice po njegovo psihičko i fizičko zdravlje. Teško bolesnu osobu osuditi na dvije godine zatvora, velika je patnja za bolesnika, a o uvjetima boravka u kojima bolesnik neće imati potporu svoje obitelji i adekvatnu njegu, ne treba ni govoriti', rekao je ovaj liječnik za Novi list i dodao da u Hrvatskoj trenutno nema legalnih preparata koje bi oboljeli mogli kupiti, što je, smatra, koordinirana akcija da se bolesni ljudi kojima ti preparati trebaju, šalju u zatvore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:26