JAMČEVINA VEĆ UPLAĆENA

O novčanoj pomoći puštenim Boysima oglasilo se Ministarstvo: ‘Mi smo im nudili, ali oni nisu htjeli‘

MVEP je ustvrdio da je hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj dosad pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove

Dio Bad Blue Boysa puštenih iz zatvora u Grčkoj nakon više mjeseci vraća se u Hrvatsku

 Ronald Gorsic/Cropix

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je u nedjelju navečer da je svim puštenim pripadnicima BBB-a u Grčkoj ponuđena novčana pomoć za povratak u Hrvatsku, te mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, no takva ponuda nije iskorištena.

Nastavno na odluku grčkog suda, kojom je na slobodu pušten 31 hrvatski državljanin (pripadnici navijačke skupine), danas je započeo postupak njihovog povratka u Hrvatsku, priopćio je MVEP.

Kako se navodi, sukladno naputku hrvatske vlade veleposlanstvu RH u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, dodaje se u priopćenju.

MVEP je ustvrdio da je hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj dosad pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. "Ujedno je putni list izdan za njih šest", dodaje MVEP.

Vlada, MVEP i veleposlanstvo RH u Ateni prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, naglašava se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:04