NACIONALNO ISTRAŽIVANJE

O pripremi hrane računa uglavnom vode žene, a više od pola Hrvata ne provjerava rokove trajanja

Istraživanje je pokazalo da bi hrvatski građani trebali posvećivati više pažnje pripremi i čuvanju hrane, a 95% čita deklaracije

Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a (sredina)

 Vlado Kos/Cropix
Istraživanje je pokazalo da bi hrvatski građani trebali posvećivati više pažnje pripremi i čuvanju hrane, a 95% čita deklaracije

Gotovo 95 posto građana Hrvatske čita deklaracije na prehrambenim proizvodima, rok trajanja proizvoda pri kupnji uvijek provjerava 53 posto naših sugrađana, a u 81 posto slučajeva za pripremu hrane u kućanstvima zadužene su žene.

To su samo neki od rezultata prvog nacionalnog istraživanja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) o navikama hrvatskih građana vezanim uz kupnju, pripremu i čuvanje hrane, koji su predstavljeni u Osijeku u sklopu kampanje "EU bira sigurnu hranu", koja se provodi u suradnji s Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA) te uz podršku ministarstava poljoprivrede i zdravstva.

- Informacije koje smo prikupili, daju nam uvid u ponašanje naših potrošača i bit će osnova za ciljanu komunikaciju kako bismo ih educirali o postupanju s hranom te uk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 09:33