SUKOB BIVŠIH PARTNERA

O SKRBNIŠTVU NAD MALIM ALEKSANDROM PONOVNO ĆE SE SUDITI Ukinuta presuda po kojoj je dječak trebao pola vremena biti kod Severine, a pola kod Milana

 Srđan Vrančić/CROPIX / Instagram

Županijski sud u Splitu ukinuo je nepravomoćnu prvostupanjsku presudu Verice Nikić, sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, prema kojoj je malodobni Aleksandar Popović trebao živjeti sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana, te je predmet zbog, kako u obrazloženju stoji “bitne povrede”, vraćen na ponovno suđenje, ovaj put u ruke sutkinje Tee Golub, piše Slobodna Dalmacija.

- Sve se ovo "događa" upravo nakon što je Severina opet pobijedila u sudskim postupcima - izjavio je, između ostalog, menadžer pjevačice Tomislav Petrović prije dva dana, reagirajući na objavu njezinih golišavih fotografija u medijima u Srbiji, čime je dao do znanja kako je došlo do određenih promjena u tijeku jednog od brojnih sudskih sporova između njegove štićenice i njezina bivšeg partnera i oca njihova sina Aleksandra.

Uvidom u javno objavljene podatke o tijeku postupka u kojemu je Milan Popović zatražio da njegov sin živi s njim, a da ga majka posjećuje (Aleksandar inače živi sa Severinom i njezinim suprugom Igorom Kojićem), uočili smo detalj da je taj predmet 14. kolovoza dodijeljen novoj sutkinji Tei Golub na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

- Presudu nisam vidio i ne mogu je komentirati. Ali pozdravljam odluku o ukidanju presude i promjenu sutkinje Verice Nikić, koja u sva tri slučaja nije sudila u interesu djeteta - kratko nam je kazao Tomislav Petrović, navodeći kako je spomenuta sutkinja do sada “tri puta zaredom presudila u korist tužitelja, a na štetu djeteta”.

- Ne želim komentirati izjave Tomice Petrovića koji zaista nema veze ni s mojim sinom niti je strana u sudskom postupku. On je samo estradni menadžer. Odakle uopće estradnom menadžeru odluka Županijskog suda, kad nitko od nas u postupku još nije ni dobio tekst odluke – napisao nam je u poruci Milan Popović nakon što smo ga upitali da komentira promjenu u tijeku sudskog procesa.

- Do sada su svi tekstovi odluka sudova za koje je Severina mislila da joj idu u korist bili dostavljeni medijima. Da je to slučaj i s ovom odlukom Županijskog suda, vjerojatno biste i vi već imali tekst odluke. Mislim da je prerano da novinari ili netko drugi donose sud o tome je li odluka pobjeda ili poraz za nekoga.

Možda je Županijski sud vratio presudu i naložio Općinskom sudu da preinači presudu i dopusti da dijete živi s ocem zbog nesurađivanja majke i kontinuiranog izrugivanja majke nad djelatnicima sustava i samim sustavom – konstatirao je Popović.

Nepravomoćnom sudskom odlukom Verice Nikić, koju je sada ukinuo Županijski sud u Splitu, je, podsjetimo, bilo udovoljeno očevu zahtjevu da se susreti i druženja s maloljetnim sinom održavaju na način da dijete prvi i treći tjedan u mjesecu, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati boravi s njim, te da roditelji po principu pola-pola dijele dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Sutkinja Nikić je, i nakon što joj je prethodno splitski Županijski sud prošloga ljeta ukinuo privremenu mjeru kojom je bilo određeno da mali Aleksandar treba provoditi podjednako vrijeme s majkom i ocem, početkom ove godine ponovno presudila da dječak, koji od rođenja živi s majkom, svakih sedam dana mijenja roditeljsku adresu.

Njezina je odluka uslijedila samo mjesec dana nakon što je sutkinja Marina Parać Garma na istom sudu odbila Popovićev zahtjev da se prošire susreti više od svakog drugog vikenda i svake druge srijede, obrazloživši svoju presudu, među ostalim, riječima kako "nijednom odredbom Obiteljskog zakona nije predviđena mogućnost da se životno vrijeme djeteta dijeli na jednake dijelove".

Pravna trakavica

Zahvaljujući odluci Županijskog suda u Zagrebu, mali Aleksandar mogao je prije dvije godine nastaviti pohađati vrtić bez suglasnosti oca Milana Popovića nakon što ga prethodno nije pohađao pet mjeseci zbog odluke sutkinje Verice Nikić s Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja je udovoljila očevu zahtjevu.

Milan Popović se, naime, pobunio na izbor vrtića i podigao tužbu protiv Severine, jer se o tom pitanju nije konzultirala s njim.

Pravna trakavica je potrajala neko vrijeme – Severina se žalila Županijskom sudu nakon što je Općinski odbio njezin zahtjev, a dječak je za to vrijeme pet mjeseci bio kod kuće, gdje su ga čuvale majka, dadilje i baka, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:28