LJETO

OAZA SLOBODE NA JADRANU Dok se Novalja, Hvar i drugi natječu u visini kazni za razgolićene turiste, ovdje su i stari i mladi polugoli - besplatno

 
 Ivo Ravlic / CROPIX

Udarni srpanjski vikend na Makarskom primorju u znaku je velike smjene turista te većih gužvi u cestovnom i trajektnom prometu.

- Vikend potvrđuje očekivano dobru sliku ovogodišnjeg turističkog ljeta - rekao je direktor Turističkog ureda u Tučepima, a to se u subotu moglo čuti i u turističkim uredima u Brelima te Baškoj Vodi, gdje se odmara 10.500 gostiju, dok Makarska ugošćuje više od 14.000 ljudi.

- Ljeto u Hotelsko-turističkom naselju Rivijera u Makarskoj nadišlo je sva očekivanja - istaknuo je direktor Josip Škrabić dodajući kako je 550 gostiju popunilo sve kapacitete i prvi slobodni kreveti bit će tek u jesen.

Direktorica vodeće makarske hotelske kuće Meteor Josipa Kuzmanić kazala je također kako je booking za veći dio ljeta zaustavljen - srpanj, kolovoz i rujan odlično su popunjeni, a slobodnih soba bit će tek na jesen. Dobar booking hotela sve do jeseni također potvrđuju direktorice makarskog Parka Marina Josipović i Ivana Pivac iz hotela Osejava.

U autokampovima koji na Primorju imaju male smještajne kapacitete, mjesta su uglavnom popunjena, dok kod privatnih kućevlasnika, kod kojih se odmara oko 38.000 turista, ima dovoljno slobodnih mjesta i rezervacija smještaja nije potrebna.

Zbog velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8, gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama i s manjim zastojima, a na prilazima Makarskoj promet regulira policija. Znatno je povećan promet i na pravcu Makarska - Vrgorac kao i na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do autoceste kod Zagvozda, a manje gužve u prometu stvaraju se na naplatnim kućicama biokovskog tunela.

Trajekt na liniji Makarska - Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču, pa su oni ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik - Sućuraj od jutros plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva sata, baš kao i na otoku Hvaru.

Zanimljivo je da u Makarskoj, za razliku od Novalje, Splita, Dubrovnika i Hvara, zasad nema ni govora o zabrani golotinje. Turisti se strogim centrom grada bezbrižno šetaju polugoli - žene u bikinijima, a muškarci bez majica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:39