EPIDEMIJA OSPICA

OBAVIJEST RODITELJIMA DJEČJIH VRTIĆA DUBROVNIK 'Samo cijepljena djeca smiju u vrtić, necijepljena neka ostanu doma najmanje do 26. lipnja'

 
 Nikša Duper / CROPIX

Dječji vrtići Dubrovnik u dogovoru s Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputili su roditeljima obavijest koja se odnosi na mjere opreza protiv moguće epidemije ospica, a sve s obzirom na to da je u toj županiji procijepljenost još uvijek nedovoljna da bi se stekao kolektivni imunitet protiv ove jako zarazne bolesti, javlja Dubrovački vjesnik.

U obavijesti Dječji vrtići navode kako se svi roditelji necijepljene djece moraju što prije javiti izabranim pedijatrima i da ih cijepe u što kraćem roku te da su dužni o tome obavijestiti zdravstvenu voditeljicu vrtića.

Također, kako stoji u obavijesti, sva djeca koja nisu cijepljena trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018, a svu cijepljenu djecu, koja razviju neke od respiratornih simptoma koji mogu upućivati na ospice treba odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati infektologa bez odlaska pedijatru.

Ujedno je u tijeku i provjera cijepnog statusa svih djelatnika Dječjih vrtića Dubrovnik, a preporuke su podložne promjenama sukladno razvoju situacije i novim informacijama koje prikupljaju, obavještavaju iz Dječjih vrtića.

Dosad je potvrđeno osam slučajeva oboljelih od ospica od kojih su većina djelatnici Opće bolnice Dubrovnik koji su bili u kontaktu s prvi zaraženim krajem svibnja, 34-godišnjakom iz Stona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:56