KREDITI U FRANCIMA

'OBAVLJEN JE PRVI RASKID BRAKA SA ŠVICARCEM' Udruga Franak tvrdi da su prve konverzije već krenule, banka sve demantira

Swiss Franc bills background
 Beat Bieler / Beat Bieler

Na Facebook stranici Udruge Franak u četvrtak kasno poslijepodne objavljeno je kako je izvršena prva konverzija kredita u švicarskim francima u eure.

Obavijest na stranici glasi:

- Frankeriiiiiii, OBAVLJEN JE PRVI RASKID BRAKA SA ŠVICARCEM!!!! Konverzije su krenule!!! Uskoro detalji...

Navodno je jednoj Osječanki, članici udruge, obavijest o konverziji poslala Hypo banka.





Frankeriiiiiii,OBAVLJEN JE PRVI RASKID BRAKA SA SVICARCEM!!!!Konverzije su krenule!!!Uskoro detalji...

Posted by Udruga Franak on 15. listopad 2015




No, iz Hypo banke su Jutarnjem potvrdili da nikakva konverzija nije krenula.

'Od strane Hypo Alpe-Adria-Bank nije izvršena konverzija kredita u švicarskom franku. Štoviše u ovom trenutku klijentima još nisu poslani niti izračuni konverzija, a kamoli da je ista provedena', navode u banci.

'Hypo Alpe-Adria-Bank će u zakonskom roku i na zakonom propisani način svojim klijentima s kreditom u švicarskom franku poslati izračun konverzije kredita s pripadajućim podacima i informacijama potrebnim za procjenu i donošenje odluke žele li provesti konverziju. Pri čemu ističemo da izračun konverzije još nije poslan niti jednom klijentu iz razloga što je proces pripremanja iznimno zahtjevan i obuhvatan, te u ovom trenutku Banka spomenute izračune još provodi i provjerava', napominju u banci.

'Ono što Banka kao odgovoran poslovni subjekt trenutno radi jest da kontaktira korisnike kredita u švicarskom franku da provjere točnost svih podataka koji se odnose na njih kao i na ostale sudionike u kreditu kako bi se utvrdilo da su isti točni i kako bi izračuni konverzije i popratna dokumentacija bili poslani u zakonskom roku na točnu adresu. Tvrdnje i interpretacija pojedinih osoba ili organizacija da je konverzija „krenula“, tj. da je izvršena su netočne i neistinite.', zaključuju u Hypo banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:55