NEDJELJOM U DVA

OBERSNEL KOD STANKOVIĆA 'Moguće je da će me izbacit iz stranke, i ne samo mene. Ako nas SDP ne treba, to više govori stranci nego o meni samom'

Vojko Obersnel
 HRT, Nedjeljom u 2

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, gostujući u "Nedjeljom u dva" ma HRT-u, rekao je da će se, nakon što završi s mandatom gradonačelnika 2021., povući.

- Stranci ću pomoći svojim iskustvom i znanjem, ali se ne vidim na izvršnim funkcijama ni u stranci ni bilo kojem drugom tijelu - dodao je.

Na pitanje hoće li biti isključen iz stranke, odgovorio je kako je sve moguće.

- Ne radi se samo o meni, već o čitavom nizu uglednih članova SDP-a koji iza sebe imaju rezultate. Ako nas stranka ne treba, to više govori o toj stranci nego o meni samome - rekao je Obersnel.

Potvrdio je kako je potpisao pismo koje će uskoro biti upućeno predsjedniku Davoru Bernardiću.

- Nije riječ o nikakvoj inicijativi, peticiji za smjenu Bernardića, već o pismu. To je drugarsko pismo predsjedniku stranke u kojem ga se upozorava na čitav niz propusta koji se događaju u zadnjih godinu i pol dana, a koji su stranku doveli u stanje u kojem se u ovom trenutku nalazi. To je trebalo biti pismo dijela gradonačelnika, načelnika, župana, saborskih zastupnika s namjerom da se jednostavno kaže da ovako ne ide. Nažalost, to je pismo iscurilo - rekao je Obersnel.

Od Bernardića nakon pisma nezadovoljstva visokopozicioniranih stranačkih čelnika SDP-a očekuje povlačenje. Nitko od nas ne želi drugu političku stranku, nego želimo jak SDP, naglašava.

Ako bude isključen iz stranke, novu neće osnivati.

Moji drugovi ne čestitaju Bujancu, imaju jasne svjetonazorske stavove i ne nazivaju svoje drugove pokvarenom robom, istaknuo je Obersnel.

Za Obersnela je neprihvatljiv stav 'stranku ćemo dovesti do propasti jer imamo potporu u Glavnom odboru'.

Smatra da problem Davora Bernardića nije samo nedostatak karizme, nego što se nije snašao kao predsjednik SDP-a. Njegove su poruke prazne, skliznuo je u obećavanje nerealnog, populističke teme, u javnost izlazi nepripremljeno, povlači neobjašnjive poteze poput čestitke Bujancu, slikanja s kupusom, rekao je, među ostalim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:22