RIJEČKI GRADONAČELNIK OSLOBOĐEN OPTUŽBI

Obersnel: Neću HDZ-ovcima poslati svoju zatvorsku odoru, oni će je ionako dobiti od države!

 Darko Tomas / Cropix

- Ovo je dokaz da u politici nismo svi isti, niti ćemo to ikada biti, da se ne može govoriti o ravnoteži kada su korupcija i kriminal u pitanju, rekao je okupljenim novinarima riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s čijih je leđa nakon gotovo puna 22 mjeseca državno odvjetništvo konačno skinulo korupcijski krimen, odbacujući u cijelosti kaznenu prijavu policije primorsko-goranske. za slučaj Tržnica.

Kaže kako u njemu nema gorčine premda je vrh HDZ-a, ali i vodstvo policije na čelu s ministrom Karamarkom sve do jučer manipuliralo tom prijavom, isprika bi bila sada znak pristojnosti, ali je od tog društva on ne očekuje. Njemu je satisfakcija to što građani Rijeke kojima sigurno nije bilo ugodno slušati uporno ponavljanje tog navodnog kriminalnog slučaja, nisu podlegli HDZ-ovim manipulacijama.

Rekao da će i dalje Rijeku voditi transparentno i pošteno, a na pitanje hoće li sada svoju zatvorsku odoru kojom je ironizirajući svoj položaj defilirao lani karnevalskom povorkom poslati središnjici HDZ-a, tek je kratko odgovorio.

- Neću, ne treba im, oni će je ionako dobiti od države.

Premda to nije naglašavao Obersnel je ipak nakon zaključenja ovog slučaja vidno opušteniji. Što se tiče kaznene prijave koju je najavio Slavko Linić, a trebale bi biti adresirane na Kosor, Karamarka i Grbića, hoće li se one i dogoditi, Obersnel kaže:

- Odlučit će vodstvo SDP-a.

Vojko Obersnel je tako i treći riječki SDP-ov gradonačelnik, uz Mršića i Piculu, koji su bili kazneno prijavljeni da bi DORH u konačnosti sve što im se stavljalo na teret odbacio.

Kod Obersnela je doduše neizvjesnost trajala najduže, premda je već početkom ljeta iz krugova bliskih Bajiću " puštena" da je slučaj zaključen i to upravo s ovakvim epilogom. O tome da li se i koliko namjerno odugovlačilo, nije htio špekulirati. (N. Horvat)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:31