POGLEDAJTE INFOGRAFIKU - HOBOTNICA OBITELJI

Obitelj Krasić: Kad je baka jaka, onda i posao cvjeta

Novi vlasnik Pamučne industrije bio je dobavljač tvrtkama koje su mu konkurirale na licitaciji
 Goran Mehkek/CROPIX

KARLOVAC - Na dražbi na kojoj je u ponedjeljak Pamučna industrija Duga Resa formlano prodana tvrtki Prave nekretnine d.o.o. u vlasništvu Luke Ivančića, unuka državne revizorice Šime Krasić, a u stvarnosti Stjepanu Paviću, Milanu Čudiću i Ivančićevu ujaku Robertu Krasiću, preuzimatelji dugoreške pamučne tvornice nisu, čini se, niti imali “pravog” protukandidata.

Doduše, Prave nekretnine nadmetale su se s još dva ponuđača, konzorcijem Tekstilni doradni centar i tvrtkom Enerom iz Sesvetskog Kraljevca, od kojih je ovaj prvi sudjelovao i na prijašnjim dražbama tijekom kojih se topila cijena Pamučne industrije koja je na koncu prodana za tek nešto više od deset posto od procijenjene vrijednosti.

Tvrtka stara dva tjedna

TDC su osnovale Tvornica čarapa Jadran iz Zagreba, tvornica konca Unitas iz Zagreba te Galeb iz Omiša. Posljednja tvrtka iz ovog tekstilnog trolista Krasićeva je poveznica s tim ponuđačem. On joj je bio na čelu u razdoblju nakon što je je preuzeo Tekstilpromet, a koje je obilježeno enormnim gubicima u poslovanju.

Osoba koje je poslovno povezna sa svima akterima koji dolaze iz tekstilne branše, a koji su sudjelovali u dražbi je Stjepan Pavić, austrijski trgovac pređom koji je svima njima dobavljao repromaterijal. S druge pak strane, svakako je zanimljiv i podatak da je drugi ponuđač na dražbi, tvrtka Enerom, temeljnog kapitala identičnog tvrtki mladog Ivančića, osnovana tek 15. veljače ove godine, dva tjedna prije dražbe.

Njezinog osnivača Michaela Fredericka Rogića s tekstilnom industrijom ne povezuje gotovo ništa.

Svi u nekretninama

-Želim istaknuti kako je jedini cilj našeg preuzimanja revitalizacija tvrtke, ponovo pokretanje proizvodnje. U prvoj godini poslovanja cilj nam je zaposliti do 100 novih radnika - poručio je Stjepan Pavić.

Ipak ostaje činjenica je da je Pamučnu industriju kupila tvrtka Luke Ivančića kojoj je primarna djelatnost posredovanje u prometu nekretnina, kao i da su njegova majka Silvana i njezin brat Robert 2005. zajednički pokrenuli nekretninško poduzeće TGM, dok je sin revizorice nastavio poslovati s nekretninama preko još jedne svoje tvrtke MIOR d.o.o. A da su Robert Krasić iskusni preprodavač nekretnina najbolje govori podatak da je u stečajnoj dražbi sudjelovao u kupovini omiške tvornice PVC stolarije Mosor, koja prodana brzo nakon dražbe za 800 tisuća eura više, a za taj postupak nisu sankcionirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:55