AKCIJA U SISKU

Obitelj nakon potresa ostala zarobljena u stanu, spasili ih vatrogasci: Zid je ‘sjeo‘ na vrata

Vatrogasci su desetak minuta rezali vrata i na kraju spasili obitelj iz Siska
Obitelj ostala zarobljena u stanu

Mlada sisačka obitelj nakon jutrošnjeg potresa je ostala zarobljena u vlastitom stanu iza protuprovalnih vrata koja se nisu mogla otvoriti. Vatrogasci su desetak minuta rezali vrata i na kraju spasili obitelj.

Akciji spašavanja nazočili su novinari HTV-a koji javljaju da je na vrata pao dio zida.

- Krenula sam na posao, a baš nakon što smo komentirali da kod nas u stanu ništa posebno nije popucalo. No, na posao nisam mogla. Nisam mogla otključati vrata. Nešto se pomaknulo u zidu, malo je 'sjeo' na vrata pa su se valjda izvitoperila i nismo mogli otključati, rekla je za HTV Ivana Baričić Bajtela.

Podsjetimo, snažan potres pogodio je rano jutros sisačko područje, a otprilike sat vremena nakon prvog udara uslijedila su još dva nešto manjeg intenziteta.

Najviše su stradale stare zgrade u gradskom središtu, većina njih i pod zaštitom. Na nekima su otpali dijelovi zidova, urušili se dimnjaci i otpala fasada.

Kako je rekla sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, stanje je pod nadzorom, sve gradske ustanove normalno rade osim Gradskog muzeja i Dječjeg odjela Narodne knjižnice, čiji su objekti oštećeni.

Osim u Sisku, potres se snažno osjetio i u Petrinji, Glini, Topuskom, Martinskoj vesi i drugim banovinskim i posavskim mjestima, a potres je probudio i Zagrepčane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:27