POLITIČKI SUDAR

Obiteljski okršaj u Dalmatinskoj zagori, sin Đula ruši s vlasti oca Đulu: ‘Ovo mu zamjeram‘

Obojica su rekli da su prije ulaska mlađeg u političke vode razgovarali u četiri oka. Žive pod istim krovom
Dušan i Josip Đula
 Božidar Vukičević/Cropix

Od nedjelje navečer i završetka bitke za glasove unutar HDZ-a postalo je jasno da će se jedna od interesantnijih utakmica na lokalnim izborima u svibnju iduće godine odigrati u Otoku kod Sinja. Pravi derbi! Tamo će se na suprotnim stranama naći otac i sin Đula. Senior Dušan kao nezavisni aktualni načelnik Općine, a izazivač će mu biti junior Josip koji je, kao kandidat mlađe ekipe HDZ-ovaca, postao zamjenik predsjednika u lokalnom ogranku stranke.

Otac i sin na suprotnim stranama nije nešto nešto baš uobičajeno u hrvatskoj politici. Otok je godinama bio utvrda HDZ-a, da bi im se 2017. suprotstavio Dušan Đula i preuzeo vlast. Dušan Đula ima komotnu većinu u Otoku i može u djelo provesti ideju koju poželi. Zato su mnogi sumještani očekivali da će se u njegovoj blizini naći mjesta i za sina Josipa. On je, međutim, izborom iznenadio mnoge.

"U HDZ sam ušao još lani, ali se poslije, kad se trebalo glasati za predsjednika stranke, ispostavilo da s prijavom nešto nije u redu, pa sam je morao ponoviti 18. veljače ove godine. Nije mi se više dalo slušati jadikovanje ljudi da ne radi ovo ili ono, da treba mijenjati, kao i da se mene stalno gura. Zašto ja? Zato sam i ušao u HDZ, za koji sam procijenio da je za mene bolja i prirodnija opcija nego neovisne liste. S ćaćom je bilo 'bi-ne bi', na koncu sam odlučio da ne bih", otvoreno će Josip.

Obojica su rekli da su prije ulaska mlađeg u političke vode razgovarali u četiri oka. Žive pod istim krovom - Dušan na prvom, a Josip na drugom katu obiteljske kuće, i bio je naprosto red. A što to u Otoku ne valja za Josipa i što bi radio bolje od oca.

"Kao načelniku zamjeram mu to što nema nekih projekata. Bila se spominjala sportska dvorana, spominjalo se i pokretanje turizma, kupalište, ali se ništa nije napravilo. Sve se radi kao što se radilo prije: asfaltira se, betonira se i to je to", prilično je kritičan Josip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:53