IMAMO DOKUMENT

Objavljen novi popis mjesta za testiranje u Hrvatskoj, ima ih čak 6400: Pogledajte ga ovdje

Nacionalni stožer danas je donio odluku o uvođenju covid potvrda za ulaz u javne ustanove i državne institucije
 CROPIX, civilna-zastita.gov.hr

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je danas odluku Nacionalnog stožera o uvođenju covid potvrda za ulaz u javne ustanove i državne institucije, koja stupa na snagu u utorak, 16. studenoga, kako bi se zaposlenici i posjetitelji mogli na vrijeme testirati, a Ravnateljstvo civilne zaštite na svojim je stranicama objavilo popis testnih mjesta na kojima se može dobiti covid potvrda.

Uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus prilikom dolaska na posao za dužnosnike, državne i javne službenike te zaposlenike ustanova i trgovačkih društava čiji su osnivači RH, županije, gradovi i općine.

Odluka stupa na snagu 16. studenoga, kako bi se u ponedjeljak mogli testirati svi na koje se odnosi odluka, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Osobe na koje se odnosi odluka morat će se testirati najmanje dva puta tjedno, a koji će to dani u tjednu biti i kada će to poslodavci kontrolirati svaki će poslodavac urediti za sebe.

Svi na koje se odnosi odluka moći će se testirati na ukupno 6407 testnih mjesta u Hrvatskoj, a popis svih testnih mjesta dostupan je ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:30