TUČNJAVA U VARAŽDINU

Objavljen video okršaja HDZ-ova župana prije nego što je dobio čašom u glavu: ‘Snimka pokazuje da nikoga nisam napao‘

Župan Anđelko Stričak je dan nakon događaja u Straussu rekao da ga je mladić ničim izazvan udario čašom u glavu

Župan je obgrlio mladića oko vrata

 Screenshot/Telegram

Dva tjedna nakon što je javnosti još uvijek nepoznati napadač, varaždinskom županu na glavi razbio čašu i pritom mu na nekoliko mjesta rasjekao glavu, u javnosti se pojavila snimka nadzorne kamere lokala Strauss, u kojemu se incident dogodio. Na snimci noći s 23. na 24. rujna, koju je objavio Telegram, vide se župan i mladić u bijeloj majici, kojega Stričak grli oko vrata.

Nema tona pa se ne čuje što si međusobno govore, da bi u jednom trenutku župan Stričak rukom koju mu je držao oko vrata, čini se na snimci loše rezolucije, gurnuo mladićevu glavu na stol pred njima. Mladić se pridignuo i nešto govorio županu, između njih su dvojice stali županovi kolege, zaposlenici gradskih i županijskih javnih ustanova, koji su bili s njim u društvu nakon svečanog otvorenja Varaždinskih baroknih večeri.

U nekom trenutku napete situacije, kad su se njih dvojica već razdvojila i mladić koji je sa Stričakom bio u sukobu se maknuo, jedan od mladića koji su promatrali sukob prilazi Stričaku i udara ga čašom u glavu. Stričakove su ozliede sanirane na hitnom odjelu Opće bolnice Varaždin.

VIDEO: Telegram

Župan Stričak komentirao je snimku na upit Jutarnjeg.

- O okolnostima napada na mene, koji se dogodio 24. rujna 2022., dao sam izjavu na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Objavljena snimka potvrđuje da sam sve vrijeme bio za svojim stolom i nikoga nisam napao niti udario. Nažalost, te večeri sam se zatekao na krivom mjestu u krivo vrijeme, rekao nam je Stričak.

Varaždinska je policija tri dana nakon događaja novinare izvijestila da su podnijete dvije prekršajne prijave. Dok je mladić prijavljen zbog drskog ponašanja na javnom mjestu, župan je zaradio prijavu zbog vrijeđanja policajaca. Ni jedan od dvojca nije prijavljen zbog fizičkog nasilja.

Župan Anđelko Stričak je dan nakon događaja u Straussu, inače lokalu nekad prvoligaškog nogometaša Daria Jerteca, rekao da ga je mladić ničim izazvan udario čašom u glavu, nakon što su on i društvo krenuli prema izlazu s terase Straussa.

- Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaj ni s kim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka - rekao je Stričak. Na pitanje kako je uopće došlo do sukoba odgovorio je kako je on sa svojim društvom sjedio na terasi bez da je bilo koga zadirkivao, izazivao ili vrijeđao. Također je rekao da ne zna koji je motiv napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 19:40