‘LAGALI SU NAS‘

Objavljen zaključak Vlade o HGK, oporba bijesna: ‘Gdje piše da se ukida članarina?‘

Upravo smo dobili sramotni zaključak Vlade u kojem se nigdje ne spominje ukidanje prisilnih članarina za HGK, poručio je Troskot
 Cropix

Nakon što je u petak vladajuća koalicija skinula s dnevnog reda Sabora prijedloga izmjena zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, u utorak je rečeno kako su se dogovorili oko HGK te da se ide u postepeno ukidanje članarine.

Zaključak vladajuće koalicije danas su na društvenim mrežama objavili neki zastupnici i čini se da zasad ništa od toga.

- Upravo smo dobili sramotni zaključak Vlade u kojem se nigdje ne spominje ukidanje prisilnih članarina za HGK. Hrebak i HSLS su ovo potpisali, ali ako za ovo sutra budu glasovali, uz odbacivanje našeg prijedloga zakona to će biti izdaja svega onoga što su govorili posljednjih dana, ali i njihovog DNK-a ( kako su si tepali) i protržišne politike čiji su navodno zagovaratelji, poručio je Zvonimir Troskot iz Mosta.

Nezadovoljan je i Davor Nađi, kandidat za gradonačelnika Zagreba i saborski zastupnik stranke Fokus.

- Nažalost, vladajuća većina se usuglasila i sutra će Saboru predložiti Zaključak iz kojeg se ni po čemu ne može naslutiti ni ukidanje obaveznog članstva ni obavezne članarine. Vrlo je izgledno da će takav zaključak biti i usvojen. Antireformska vlada nastavlja pod motom očuvanja "institucija" kočiti i najmanji napredak koji bi doveo u pitanje njihovu biračku bazu temeljenu na uhljebništvu i kontroli većine gospodarskih aktivnosti u državi, poručio je.

I SDP se osvrnuo na zaključak vladajućih.

- U zaključku vladajućih ni slova o ukidanju članarina u HGK. Ma je li moguće da su vladajući (ponovno) lagali?, napisali su na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:59