NISU BILI U VEZI?

Objavljene WhatsApp poruke ubijene Osječanke: ‘Ako te neka cura bude pitala za njega, reci da bježi‘

Riječ je o porukama koje je usmrćena 21-godišnjakinja razmjenjivala s policajcem, i onima koje je slala prijateljici o njemu

Mihaela Berak

 Facebook/

Osječki pravni fakultet oprostio se od Mihaele Berak (21), mlade djevojke koja je usmrćena iz vatrenog oružja u stanu u Osijeku. Nakon tragedije priveden je 27-godišnji M. S., policajac iz Osijeka, a DORH je u svom priopćenju objavio da je kazneno djelo prekvalificirano u kazneno djelo ubojstva te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela.

Portal Index.hr objavio je WhatsApp poruke koje je usmrćena 21-godišnjakinja razmjenjivala s policajcem, kao i one koje je slala prijateljici o njemu. Screenshotove možete pogledati ovdje. Iz poruka proizlazi da su se znali vrlo kratko, za što je Index dobio neslužbenu potvrdu iz policije. Intenzivno su se dopisivali oko tjedan dana, a prema screenshotovima, Mihaela se žalila da mladi policajac "radi dramu" i da je posesivan, iako se kratko poznaju. Poruke su poslane u ponedjeljak.

Nisu bili u vezi?

Poruke također sugeriraju da nisu bili u vezi, a u subotu 9. rujna prijateljici je poslala sljedeću poruku: "Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljna, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi."

Prijateljica pita: "Ček, koliko dugo vi pričate", a odgovor glasi: "Četiri dana."

U ponedjeljak stižu još određenije poruke.

"Ako te neka cura bude pitala za njega, molim te reci da bježi"

"Ako te ikad neka cura bude pitala sa smazila, molim te reci da bježi. Ja sam se uvjerila", neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica. Za policajca u porukama piše da je opsesivan, posesivan i manipulativan. Također u porukama stoji i da "nije normalan, čist u glavi".

"Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvrijedim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi. Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše", stoji u porukama.

U porukama se također može iščitati da je "napravio dramu" i Mihaela prijateljici sugerira da mu pogleda Instagram. Na navodnom screenshotu policajčeva Instagram profila u opisu piše: "Never revenge, let them realize!!!" (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

"Posvađali smo se jučer i rekla sam da se više ne želim viđat s njim. I onda je on ovo sve napravio", piše u jednoj od poruka.

Što je navodno pisao policajac Mihaeli

Na screenshotovima poruka koje su navodno razmjenjivali Mihaela i policajac ona piše kako ne može vjerovati da on radi dramu bez razloga i ni iz čega.

"Mihaela, ne radim dramu ako sam rekao da sam sada posvećen samo tebi, onda je tako", navodno piše policajac.

"Ne želim te smetati, ali stv si super cura i uživam u tvom prisustvu. Neću ti više pisati, kada se budeš htjela vidjeti ili čuti, tu sam", također stoji u porukama.

Među porukama je i sljedeće: "Rekao sam ti da mi to ne radiš ali dobro sama biraš. Neću ti se više javljati i gotovo ako stv smatraš da mi ti nisi dosta. Cao!!".

Glasovne poruke

Index je također u posjedu glasovnih poruka za koje im je osoba koja je poznavala Mihaelu potvrdila da je na njima Mihaelin glas.

U njima se žali na poruke koje joj šalje 27-godišnji policajac i govori da intenzivnije komuniciraju tek nekoliko dana.

"Jednostavno ne možeš to pisati (...) Odjednom te poruke. To je onaj klasičan školski primjer (...) Klasičan love bombing. Ja to ne pušim. Jednom u životu sam to popušila i nije mi bilo dobro, oporavljala sam se mjesecima. Ovaj puta ja to ne...", rekla je.

U drugoj poruci prepričava kako je otišla do policijske postaje i vidjela se s policajcem. "On meni nije ništa rekao, već me tako jako zagrlio. Znači katastrofa... Mislim nije katastrofa, već onako užasno me jako zagrlio. Znaš onako kad osjećaš... Ja sam tako znala zagrliti bivšeg dečka kad sam mislila da ćemo prekinuti ili tako nešto. Tako je on mene. Tako jako i drugo me jučer zagrlio", govori u glasovnoj poruci.

Poruke predane policiji

"Ja nemam nikakvih saznanja o sadržaju poruka. Tek sam čuo da postoje navodne WhatsApp poruke, ali nemam nikakvih informacija o sadržaju tih poruka ni o njihovoj autentičnosti", komentirao je odvjetnik osumnjičenog policajca Marko Pleš za Index. Dodao je da ga iz policije nisu pitali o tim porukama.

Podsjetimo, policija je policajca osumnjičila za blaže kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, no DORH je vrlo brzo prekvalificirao kazneno djelo koje se 27-godišnjaku stavlja na teret. Screenshotovi poruka s WhatsAppa osobno su dostavljeni osječkoj policiji, no osoba koja ih je dostavila nije dobila nikakvu povratnu informaciju, a policija te poruke ni službeno ni neslužbeno nije spominjala, prenosi Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2023 21:49