OD PREVLAKE DO ISTRE

Obojit će Yuga u boje srpske zastave i putovati po hrvatskoj obali

Nakon što su su mu krajem prošlog mjeseca, i to poslije intervjua sa Jadrankom Kosor, dvaput oštetili auto u Cavtatu i Dubrovniku, srpski se novinar odlučio na neobičan prosvjed protiv 'mediokriteta s obje strane granice'
 Cropix

BEOGRAD - Stefan Cvetković, vlasnik i urednik Televizije TNT iz Bele Crkve odlučio je u Yugu obojenom u boje srpske zastave putovati od Prevlake do Istre, piše beogradski Danas.

Cvetkoviću su, naime, u razmaku od dva dana dok je tijekom prošlog mjeseca bio u Hrvatskoj na automobilu razbili svjetlo i izbušili gume. Kaže kako je u Dubrovniku razgovarao s premijerkom Jadranka Kosor koja je tada izjavila da je Hrvatska sigurna zemlja te da su turisti iz Srbije više nego dobrodošli. Desetak sati nakon toga netko mu je oštetio auto.

- Policajci su bili vrlo ljubazni, izražavali svoje žaljenje što se to dogodilo, a ja sam imao pomiješane osjećaje - razgovor sa Jadrankom Kosor, ljubazni policajci i njihova sugestija da tu nisam siguran. Čak mi je preporučeno da promijenim hotel i iz Cavtata odem negdje drugdje jer, navodno, ti koji su to učinili su locirali vozilo, pa bi to ponovo mogli uraditi - kaže Cvetković.

Poslušao je savjet i sutradan otišao u Dubrovnik. - Ujutro, ispred hotela u Dubrovniku zatekao sam automobil sa sve četiri izbušene gume. Naišla je jedna policijska patrola, bilo im je krajnje neugodno, i bili su krajnje dobronamjerni, pomogli su mi da skinem sve četiri gume, odvezli ih, zakrpili, vratili mi i nisu mi ništa naplatili. Shvatio sam da više nisam dobrodošao i preko Trebinja napustio Hrvatsku - ispričao je Cvetković.

Zato će putovati u Yugu na kojem će pisati: "Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat". Dodaje kako je to eksperimentalno putovanje te kako će u automobil biti ugrađene četiri webkamere za izravan online prijenos.

- Ne želim nikoga provocirati, to je jedna vrsta prosvjeda protiv zaista nerazumnog ponašanja, prije svega iz moje želje da ne radim ono što očekuju nasilnici, da promijenim turističku destinaciju. Smatram sebe slobodnim čovjekom, mislim da mi je sloboda kretanja zajamčena, i ono što mi je najvažnije - nitko od mediokriteta sa bilo koje strane pod bilo kojim barjakom, neće me uvesti u situaciju da mi ograničava slobodu kretanja - kaže Stefan Cvetković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:56