NERED U ČEKAONICI

Obračun u zagrebačkom Domu zdravlja: Liječnik došao kao pacijent, pa nasrnuo na radiologinju

Policija ga je pritvorila, na bolovanju je otprije, ravnateljica: Ni otkaz napadaču nije isključen...

Pacijenti u čekaonici, ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

U zagrebački Dom zdravlja Zapad u petak je morala dolaziti i policija. Naime, kako je doznala Nova TV, liječnik koji je došao u svojstvu pacijenta napao je inženjerku radiologije. Djelatnica je prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuta, uslijed čega je zadobila lakše tjelesne ozljede, piše Dnevnik.hr

"Mi kao uprava smo u svakodnevnom kontaktu s njom. Pružamo joj svu moguću podršku koja joj je potrebna. Ona je trenutno na bolovanju", rekla je Jelena Rakić Matić, ravnateljica Doma zdravlja Zapad.

O okolnostima ravnateljica nije htjela zbog toga što postupak još uvijek traje. No, kako Nova TV neslužbeno doznaje, do incidenta je došlo kada se 60-godišnjak htio naručiti na pregled. Djelatnici su u pomoć priskočile kolege i pacijenti. Da bi stvar bila gora, liječnik je djelatnik istog doma zdravlja, ali radi na drugoj lokaciji.

"Mi već provodimo neke radnje koje kao poslodavac možemo. Kada dobijemo izvješće iz policije, onda ovisno o tome što tamo bude pisalo, što bude zakonski moguće, mi ćemo učiniti", rekla je Rakić Matić te dodala da ni otkaz nije isključen.

Napadač je na bolovanju još od ranije, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku. Posebno izvješće poslano je nadležnom državnom odvjetništvu.

"S jedne strane bi mogao i ministar zdravstva Vili Beroš pokušati riješiti to da se ovaj napad na zdravstvenog djelatnika smatra napadom na službene osobe, bez obzira od koga napad taj bio", rekao je predsjednik Sindikata Stjepan Topolnjak.

Jer, dodaje, ovakvih je napada je sve više. Očitovanje Doma zdravlja o cijelom slučaju zatražilo je i Ministarstvo zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:33