KRAJ POTRAGE

Obruč se zatvorio: Nakon dva dana bijega, predao se bivši policajac Branko Mamić!

Vidjevši da je obruč zatvoren, bivši policajac predao se svojim kolegama

Branko Mamić

 Cropix, Slobodna Dalmacija, Mup/

Odbjegli policajac Branko Mamić(55) predao se policajcima nešto prije 14 sati, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Kako saznajemo, osumnjičeni za teško ranjavanje 32-godišnjaka u četvrtak poslije podne u Trogiru, predao se nakon što je policija suzila područje potrage na selo Prapratnicu. Vidjevši da je obruč zatvoren, bivši policajac predao se svojim kolegama. U trenutku uhićenja nije bio naoružan.

Uhićen je u blizini raskrižja lokalnih prometnica koje vode prema Prgometu i Prapatnici,točnije, blizu čvora Prgomet na autocesti, a u trenutku kad se predao, na mjestu događaja bilo je nekoliko desetaka naoružanih policijskih specijalaca.

"Muškarac je uhićen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo", kažu iz PU. Policija će temeljem naloga suda obaviti pretragu pronađenog vozila, dodaje se.

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, "češljali" Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M. Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.

"Zahvaljujemo građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem", poručili su u priopćenju iz splitske policije. Uhićeni Branko Mamić je umirovljeni policajac, višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik, koji se nakon što mu je kod zadnjeg privođenja službeni pištolj oduzet, ponovo domogao oružja.

Božinović čestitao policiji

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitao je splitskoj policiji koja je u subotu poslijepodne pronašla Branka Mamića (55) za kojim se tragalo od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira.

„Nakon ustrajne potrage, počinitelj teškog kaznenog djela – pokušaj ubojstva, pod nadzorom je policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske“, objavio je Božinović na Twitteru. Čestito je splitskoj policiji „koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:09