PROŠIRENI NAZIV

Obuljen Koržinek: ‘Ministarstvo uz kulturu pokriva i medije, zato ih ističemo‘

Obuljen Koržinek ocijenila je i da je kontinuirano ulaganje u medijsku pismenost jako važno za hrvatsko društvo
Nina Obuljen Koržinek
 Srdjan Vrancic/Cropix

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je kako njezino ministarstvo uz kulturu pokriva i medije te je to razlog da se područje medija istakne i u nazivu ministarstva.

S obzirom na to da ministarstvo pokriva i područje medija potrebno je da se taj dio posebno istakne, izjavila je Obuljen Koržinek za Dnevnik N1 televizije i dodala kako ministarstvo ima normativni okvir i za audiovizualnu djelatnost te da su preuzeli i nadležnost za osmišljavanje politika u području autorskih prava.

Naglasila je kako ne će biti nikakvog ataka na medije i kako je nadležnost ministarstva vrlo jasna.

U ovom mandatu, rekla je, najviše su se bavili dvama propisima. "U prvom redu audiovizualnim djelatnostima, a bavili smo se i Zakonom o elektroničkim medijima", rekla je te dodala da su radili na nacrtu medijske strategije, kao jednom sažetijem dokumentu.

Napomenula je i da će ići u raspravu nakon što bude usvojena nacionalna razvojna strategija.

Obuljen Koržinek ocijenila je i da je kontinuirano ulaganje u medijsku pismenost jako važno za hrvatsko društvo.

Podsjetila je da jako dugo u medijima i novinarstvu postoji "neimenovani izvor" kao termin, pojam i kao metoda. "Gdje se primarno štitilo izvor zbog osjetljivosti temi. Prečesto imamo neimenovane izvore, pogotovo sad kad se sastavlja Vlada", ocijenila je Obuljen Koržinek.

Komentirala je i sastanak predsjednika RH Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na kojem je Plenkoviću uručen mandat za sastavljanje Vlade naglasivši kako je, ako su dvije osobe na tako visokoj dužnosti razgovarale u četiri oka, jedino relevantno ono što su rekli nakon sastanka u izjavama za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:01