OTKAZANO ROČIŠTE

Obustavljen stečaj nad eparhijom zagrebačko-ljubljanskom Srpske pravoslavne crkve

Prijedlog za otvaranje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), a u sudskoj dokumentaciji nije se navodio iznos dugovanja

Ilustrativna fotografija

 Nera Simic/Cropix/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je stečaj nad Srpskom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj, eparhijom zagrebačko-ljubljanskom te je otkazao ročište zakazano za 19. prosinca na kojem se trebalo odlučivati o prijedlogu za otvaranje stečaja.

Prijedlog za otvaranje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), a u sudskoj dokumentaciji nije se navodio iznos dugovanja. No, iz najnovije potvrde Fine o blokadi računa i novčanih sredstava dužnika od 5. prosinca proizlazi da dužnik više nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje.

Obustava stečaja uslijedila je nakon što je za 19. prosinca bilo zakazano ročište prije kojeg je i sud naredio mitropolitu Kirilu Bojoviću da dostavi popis imovine i obaveza eparhije.

Ako osoba ovlaštena za zastupanje dužnika u roku od osam dana ne dostavi popis imovine i obveza dužnika sud će odrediti saslušanje osobe ovlaštene za zastupanje dužnika, isticalo se u sudskoj odluci koju je potpisala sutkinja Jadranka Mađeruh.

U obrazloženju se navodilo i da je 4. listopada bio obustavljen skraćeni stečajni postupak koji je bio pokrenut zahtjevom Fine te je bilo odlučeno da će se postupak nastaviti primjenom općih odredbi Stečajnog zakona.

Kao razlog tome, navodi se da iz dostavljene dokumentacije proizlazi da društvo raspolaže imovinom i to nekretninama upisanim u zemljišne knjige koje vodi Općinski sud u Puli.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, eparhija zagrebačko-ljubljanska upisana je u Registar vjerskih zajednica 16. 11. 2004. sa sjedištem u Zagrebu – Ilica 7/II.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:31