NEPROMIŠLJENA REAKCIJA

OČAJNI OTAC TEŠKO BOLESNE KĆERI NAZVAO URED PREDSJEDNICE PA ZBOG PRIJETNJI LIJEČNICIMA STRPAN U ZATVOR 'Najbolje bi bilo da ja odem na Rebro...'

 
Ilustracija
 Mario Pušić / CROPIX

Muškarac (44) iz Koprivnice u srijedu je u očaju nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu 14-godišnju kćer, pa zbog prijetnji izrečenih u trenutku očaja završio u zatvoru na mjesec dana.

Naime, otac djevojčice koja boluje od vrlo rijetke bolesti pokušao je telefonski predsjednicu izravno zamoliti za pomoć, ali dalje od tajnice nije stigao.

Kad mu je, umjesto razgovora s predsjednicom, rečeno da pošalje dopis, očajni muškarac je rekao: 'Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora', piše Podravski.hr.

Prema službenom protokolu, slučaj je prijavljen državnim službama koje su nakon kraće istrage predmet ‘spustile’ koprivničkoj policiji na postupanje.

Zbog prijetnji je 44-godišnjak odmah uhićen nakon čega mu sudac istrage Županijskog suda u Varaždin odredio mjesec dana istražnog zatvora radi opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, neslužbeno doznaje Podravski.hr iz dobro upućenih izvora bliskih policiji.

Priveden je tužiteljima na ispitivanje, a navodno se branio kako je sve bila nepromišljena i očajna reakcija na stanje kćeri (14) koja boluje od vrlo rijetke bolesti.

Nesretna djevojčica prošla je desetak operacija, a sljedeća koju mora obaviti u Hrvatskoj je preskupa. Zbog toga je 44-godišnjak, kako tvrdi, odlučio predsjednicu zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje koja bi joj navodno olakšala život.

U pritvoru će tužitelji vjerojatno zatražiti psihijatrijsko vještačenje muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:11