NA ROBIJI ZBOG ULJA

OČEKUJE SE POTEZ PREDSJEDNICE Ministarstvo poslalo na Pantovčak mišljenje o pomilovanju Huanita

Huanito Luksetić
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Ministarstvo pravosuđa u srijedu je poslalo u Ured predsjednice mišljenja o 71 zamolbi za pomilovanje, a među njima je i odluka za Huanita Luksetića, doznaje N1.

Međutim, Ministarstvo ne otkriva sadržaj mišljenja.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila u siječnju da će pomilovati Huanita Luksetića, osuđenog na zatvorsku kaznu jer je uzgajao marihuanu.

Nakon te najave Ured predsjednice priopćio je da će u skladu za zakonom Predsjednica pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, "što ne dovodi u pitanje odluku Predsjednice o pomilovanju Huanita Luksetića", podjeća N1.

Huanito je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Sud nije povjerovao Huanitovoj obrani da je ulje kanabisa proizvodio za vlastite potrebe, jer se njime liječi od multiple skleroze, utvrdivši da je ta količina dovoljna za više od tri godine terapije. Na suđenju, pak, kako smo izvještavali, nije dokazano da je marihuanu ikome prodao.

Županijski sud u Rijeci je u siječnju ove godine potvrdio prvostupanjsku presudu Huanitu Luksetiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:35