MARIJAN PAVLIČEK

‘Očekujemo od Porfirija da se pokloni žrtvama Ovčare. To je najmanje što može napraviti‘

Pavliček je istaknuo kako je datum dolaska patrijarha Profirija u Vukovar u najmanju ruku poprilično nespretno odabran

Marijan Pavliček

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskih suverenista, saborski zastupnik Marijan Pavliček poručio je u utorak kako od srpskog patrijarha Porfirija, koji u Vukovar dolazi ovog vikenda kako bi posvetio obnovljenu pravoslavnu crkvu sv. Nikolaja, traži da ode na Ovčaru i ondje se pokloni žrtvama.

"Očekujemo od patrijarha da u duhu ekumenizma i istinskog kršćanstva otiđe pokloniti se žrtvama Ovčare, nevino ubijenima nakon okupacije Vukovara. Bio bi to maleni korak za partijarha, ali veliki korak za buduće odnose Hrvata i Srba u Vukovaru te odnose između Hrvatske i Srbije", rekao je Marijan Pavliček na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Također je poručio kako očekuje da se patrijarh Porfirije u Vukovaru ogradi od odlikovanja koje je "jedna eparhija Srpske pravoslavne crkve dala ratnom zločincu Vojislavu Šešelju u srpnju ove godine".

"Upravo su Šešeljeve četničke horde 1991. godine palile, pljačkale i ubijale na području grada Vukovara. Mislim da je to najmanje što se očekuje od patrijarha Porfirija", dodao je Pavliček.

Istaknuo je kako je datum dolaska patrijarha Profirija u Vukovar u najmanju ruku poprilično nespretno odabran jer se 16. listopada, kada bi trebao boraviti u tom gradu, Vukovarci prisjećaju pogibije generala Blage Zadre u Domovinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2023 03:39