UZELI MU I JAHTU

OD CIJENE ĆE VAM SE ZAVRTJETI U GLAVI! Prodaje se stan na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Splitu nakon propalog plana nekad uspješnog biznismena

 
 Paun Paunovic / CROPIX

Financijska agencija (Fina) uskoro mora organizirati elektroničku dražbu trosobnog stana koji se nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu pod Marjanom – u Marmontovoj ulici.

Tamo, na trećem katu kućnog broja 5, nalazi se stan od 81 kvadrata u vlasništvu tvrtke "Dalmi" u stečaju. Početna cijena na prvom dražbenom ročištu bit će nešto veća od 1,5 milijuna kuna, što je tri četvrtine procijenjene vrijednosti, koja iznosi 2,01 milijun kuna, ili oko 24.827 kuna po metru četvornome, piše Slobodna Dalmacija.

Stambeni prostor nema pogled na poznatu ulicu, kako smo se uvjerili na licu mjesta. No, nekretnina će biti zanimljiva poduzetnicima koji bi je preuredili u luksuzne apartmane i sobe za iznajmljivanje turistima, u koju svrhu se koriste i dva susjedna stana na istom katu.

Inače, tvrtka "Dalmi" je registrirana u mjestu Zvekovici iznad Cavtata, na zapadnom rubu Konavala. Osnovao ju je Srećko Bobeta koji živi i radi u kanadskom Torontu, inače rođeni Splićanin, koji je 2006. godine najavljivao veliki turistički projekt u Primoštenu s ulaganjem od 160 milijuna eura.

Velika i pompozno pripremana investicija ipak nije provedena, pa je Bobeta otkupio samo dio zemljišta potrebnog za njegovu realizaciju.

"Dalmi" su u stečaj "otjerali" dubrovačka ispostava Porezne uprave i Fina. Prvospomenuta državna institucija je tvrtki obračunala 12,8 milijuna kuna poreza i na taj joj je blokirala račune. Zatim je, nakon dugotrajne blokade, državna agencija podnijela prijedlog za stečaj tvrtke.

Rješenje Ministarstva financija Bobeta želi oboriti na Upravnom sudu u Splitu, a taj sudski postupak je od poduzetnika s kanadskom adresom preuzela stečajna upraviteljica i uskoro se očekuje prvo ročište.

"Dalmi" u vlasništvu ima i gliser Sunseeker SuperHawk 48, dug 14,08 metara i širok 3,1 metar. Sada vrijedi 481.000 kuna i nalazi se u marini hotela "Le Meridien Lav" u Podstrani. Fina će i njega potencijalnim za tri četvrtine vrijednosti.

Do prodaje, stan u Marmontovoj je za 1500 eura mjesečno iznajmljen tvrtki "First Bay Resort" iz Zvekovice, kojom također upravlja Bobeta, dok je jahtu za 1000 eura unajmila tvrtka "Queen Co." iz Podstrane, koja pokriva i troškove atraktivnog plovila, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:02