MILAN DANIEL JURIĆ

Od covida umro ravnatelj (50) zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića: ‘Djeca su ga obožavala‘

U školi, gdje mu je ravnateljski mandat počeo s ovom školskom godinom, dobili smo potvrdu da je umro od korone
Milan Daniel Jurić
 IKA

Trajni đakon Sisačke biskupije, ujedno ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića, Milan Daniel Jurić, preminuo je jutros u 50. godini.

U školi, gdje mu je ravnateljski mandat počeo s ovom školskom godinom, dobili smo potvrdu da je umro od korone.

Kako doznajemo, u školi je na poziciji ravnatelja proveo tek nekoliko dana, obzirom da je hospitaliziran, a posljednje dane proveo je na respiratoru.

- U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja, rekla nam je učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec.

Milan Daniel Jurić rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu pohađao je Vinkovcima. Kako prenosi IKA, studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“.

Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tin Ujević u Zagrebu, gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom, ima tri kćeri.

Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik, objavila je IKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:34