NOVE LINIJE

Od danas avioni Ryanaira iz Zagreba lete za još tri europska grada

Irski avioprijevoznik Ryanair letjet će iz Zagreba u tri nove zračne luke u Nizozemskoj, Švicarskoj i na Cipru

Avioni Ryanaira; ilustracija

 Paul Faith/AFP

Irski avioprijevoznik Ryanair od danas povezuje Zagreb s tri nove zračne luke u Nizozemskoj, Švicarskoj i na Cipru, piše portal Croatian Aviation.

Zagreb - Basel

Tako od danas Ryanair povezuje Zagreb i Basel redovnom linijom dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Basel je inače drugi po veličini grad u Švicarskoj s otprilike 170 tisuća stanovnika. U Baselu i široj regiji živi razmjerno velik broj iseljenih hrvatskih državljana, a u još većem broju i dijaspora iz Srbije, BiH i Kosova.

Irski će niskotarifni avioprijevoznik na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, u popodnevnim satima. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 partnerske kompanije Laude.

Zagreb - Eindhoven

Zagrebačka je zračna luka od danas povezana i s Eindhovenom, petim po veličini gradom u Nizozemskoj, u čijem urbanom području živi oko 400 tisuća stanovnika.

Ryanair će i na ovoj liniji koristiti zrakoplove tipa A320 iz zagrebačke baze, a linija će prometovati u popodnevnim odnosno večernjim satima. Za očekivati je da će Ryanair na ovoj liniji bilježiti dobre rezultate, cijene karata su trenutno vrlo povoljne.

Zagreb - Pafos

Treća nova linija kreće prva, odnosno krenula je još jutros u 06 i 40 sati! Zrakoplov Laude poletio je prema Pafosu, gradu na Cipru, s kojim će Zagreb biti povezan također dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Ova je linija prije svega orijentirana na zagrebačke turiste odnosno sve one koje gravitiraju zagrebačkoj zračnoj luci i koji bi u nekom trenutku mogli otputovati na Cipar na kraći, vikend odmor, ili pak na dulje, osobito u ljetnim mjesecima, piše portal Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:35