NACIONALNI PARK

OD DANAS PONOVNO MOŽETE POSJETITI BRIJUNE Individualni posjetitelji na raspolaganju imaju novu mobilnu aplikaciju, doznali smo cijene i termine

 
 Darko Tomas / CROPIX

Nacionalni park Brijuni ponovno je otvoren za individualne posjetitelje od danas s načinom rada koji se provodi prema uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite, priopćuju iz te ustanove.

Samostalni obilasci otoka Veliki Brijun od ove godine mogući su uz dodatni sadržaj za posjetitelje, novu mobilnu aplikaciju Brijuni Pocket Guide (Brijunski džepni vodič). Nova aplikacija olakšat će snalaženje svima koji žele istraživati otok Veliki Brijun u vlastitom aranžmanu. Korisnicima će istraživanje Velikog Brijuna poboljšati i oznake s brojem te QR kodom pojedine točke, postavljene na otoku, na svim lokacijama obuhvaćenima aplikacijom.

Brijuni Pocket Guide već je dostupan za preuzimanje na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima se preporučuje preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama.

U aplikaciji Brijuni Pocket Guide korisnici, među ostalim, mogu pronaći brojne informacije o atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju (važne informacije o hotelima i sobama za iznajmljivanje s opisom, kapacitetima, prikazom na karti, kontakt podacima i fotografijama), ugostiteljskoj ponudi (barovi i restorani) te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u Nacionalnom parku. Namijenjena je svim posjetiteljima, sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i ruskom jeziku. Uz zanimljivosti NP Brijuni prikazane su galerije fotografija te GPS oznake lokacija.

Također, 11. svibnja 2020. ponovno su započeli organizirani individualni izleti na Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu od 4 do 14 godina. Termini izleta su od 9.00 do 11.00 sati, zatim od 11.30 do 14.00 te od 13.30 do 16.00 sati. U cijenu prilagođenog izleta na Veliki Brijun uključena je vožnja brodom, vožnja otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnja Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta.

Posjetiteljima je na raspolaganju po izboru i posjet znanstveno-
edukativnom centru Kuća za brodice. Broj osoba po skupini reduciran je u skladu s odlukama Stožera. Posjetiteljima se preporučuje nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima - tijekom vožnje brodom i u Kući za brodice. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka.

Ulaznice za NP Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Na Velikom Brijunu otvoren je i golf teren te pojedini ugostiteljski objekti. Za dodatne informacije, otvorena je poslovnica JU NP Brijuni u Fažani radnim danom od 8 do 15 sati, a nedjeljom od 8 do 14 sati.

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2023 19:02