IMA LI KRAJA?

Od garaže na Hvaru napravila apartman i otela javni prostor, stanari zgroženi: ‘Molili smo je, znate li što je rekla?‘

Svjedoci smo tijekom turističke sezone niza kršenja zakona i pravilnika Republike Hrvatske, kao i prisvajanja javnog i pomorskog dobra

Kako to izgleda, pogledajte na fotografijama.
 

 /Čitatelj Morskog.hr

Nije tajna da se u Dalmaciji svaka šupa i garaža pretvara u prostor za najam turistima. Sve za euro, pri čemu se nerijetko otima i javni prostor, piše Morski.hr.

- Svjedoci smo tijekom turističke sezone niza kršenja zakona i pravilnika Republike Hrvatske, kao i prisvajanja javnog i pomorskog dobra. Evo jednog primjera sa Hvara - kaže njihov čitatelj koji muku muči sa susjedom.

image
/Čitatelj Morskog.hr

Inače se, tvrde u Morskom.hr, ne miješaju u imovinsko-pravne odnose, osim kad je riječ o pomorskom dobru, no javni prostor je priča za sebe i vjeruju kako ovo nije usamljen slučaj. A evo o čemu se radi:

- Susjeda koja ima stan u stambenoj zgradi (kojeg iznajmi turistima) živi u garaži koju je pretvorila u stambeni prostor i sebi pred garažom postavila posude s biljem koje ostalim stanarima ometaju normalan ulazak u zgradu. Mi kao stanari zgrade smo je pristojno zamolili u par navrata da navedeno ukloni i omogući normalan prolaz na javnom putu zgrade, ali to ista odbija. Ima li kraja uzurpiranju javnog dobra na kopnu i moru? - pita se ovaj čitatelj.

image
/Čitatelj Morskog.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:29