GUŽVA NA VELESAJMU

Od idućeg tjedna moglo bi krenuti cijepljenje mlađih građana: ‘Zasada se cijepi samo AstraZenecom‘

U narednim danima očekuje se dolazak novih doza Pfizera i Johnson&Johnsona
 Marko Todorov/Cropix

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Cecilija Rotim za N1 je kazala kako se danas na Velesajmu prvi put cijepi u dvije smjene i kako planiraju cijepiti oko 3000 sugrađana iz druge faze.

Objasnila je kako se pozivi šalju putem platforme cijepise.hr, ali da ljudi većinom ne potvrđuju dolazak na cijepljenje.

- Nadam se da će osobe u idući danima potvrđivati dolazak na cijepljenje - kazala je Rotim.

Ako osobe odbiju cijepljenje AstraZenecom, pojašnjava Rotim, odlaze na kraj liste i čekaju novi poziv na cijepljenje.

U narednim danima očekuje se dolazak novih doza Pfizera i Johnson&Johnsona, ali jedan dio doza Pfizera mora otići na docjepljivanje.

Potvrdila je da se na Velesajmu zasad cijepi samo AstraZenecom.

- Podvojena su mišljenja, ali naši stručnjaci i EMA preporučili su da se može cijepiti ovim cjepivom i da nije opasno - kazala je Rotim.

Dosad je na Velesajmu cijepljenjo oko 4 tisuće ljudi. Rotim je otkrila kada bi se trebalo krenuti u treću fazu cijepljenja u kojoj bi se cijepili i mlađi ljudi.

- Prvo ćemo pozivati osobe s platforme, a onda osobe preko liječnika obiteljske medicine. Ne možemo reći da krećemo u treću fazu, jer tek sad imamo zdravstvene djelatnike koji su izjavili da se žele cijepiti. Ovaj tjedan bih ostavila još za drugu fazu. Očekujem da bismo s trećom fazom mogli krenuti od idućeg tjedna - kazala je Rotim za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 02:29