KAMPANJA U 22 PITANJA

Od imena Butkovićeve krave do kvarta u kojem bi išamarali Milanovića: Testirajte znanje u velikom kvizu Jutarnjeg!

Što je svečano otvorio lički župan i koga je Hrebak nazvao ‘starom kantom‘?
 /Cropix

Ususret parlamentarnim izborima u srijedu, odlučili smo testirati vaše znanje o hrvatskom političkom životu. Pa da utvrdimo gradivo; Znate li kako se zove krava Olega Butkovića i što je ovaj tjedan ‘svečano otvarao‘ lički župan Petry? Koji politički čelnik tvrdi da mu je sin zbog stranih radnika izgubio posao u Woltu? Sjećate li se što je Sandra Benčić preprodavala na štandu i u kojoj azijskoj zemlji HDZ ima najviše vatrenih obožavatelja?

Mislav Kolakušić na ove je izbore izašao s novom strankom, ali je pritom mrtav hladan stranku imenovao Pravo i pravda - koja već godinama drma političkom scenom u kojoj europskoj državi? Zoran Milanović priča da se nekoć znao i pomlatiti u kvartu, ali Damir Vanđelić tvrdi da ni 15 minuta ne bi izdržao, a da ne ‘popije šamar‘ - u kojoj zagrebačkoj četvrti? Nakon što je u prošloj skakao bungee, u ovoj političkoj kampanji Grmoja se sunovratio u glazbene vode i snimio pjesmu. Da li u njoj jodla ili repa? "Šokantno", uvreda u kampanji nije manjkalo. Koga je HSLS-ov Hrebak nazvao "starom kantom", a kako su u Domovinskom pokretu ‘krstili‘ Milorada Pupovca? Tko se grozi ljudi koji jedu janjetinu sa SDSS-ovcima?

Da pare nisu problem - jer para nema, nije rečenica koju ćemo vezati uz naše političare. Kad je stranka u pitanju, ruka se zavlači duboko i u vlastiti džep, pokazuju podaci DIP-a. Koji je SDP-ov stranački veteran, sa ‘škrtog otoka‘, bogato financirao kampanju matične partije? Sve nedoumice provjerite u velikom kvizu Jutarnjeg lista. Sretno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:36