MILANOVIĆU KRIVA HANZA

‘Od jučer s te dvije vijuge u glavi lažljivo tumačite pismo koje sam poslao glavnom tajniku NATO-a‘

‘To je, glupa diplomatska braćo, prije svega pismo državama članicama, upućeno putem glavnog tajnika‘, tvrdi predsjednik

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svojoj Facebook stranici obračunao se sa svojim neistomišljenicima, ali i medijima, tvrdeći da je njegovo pismo NATO-u, koje je Jutarnji jučer objavio, potpuno krivo shvaćeno. Pritom se, po običaju, koristio i uvredama.

Predsjednikov status ispod prenosimo u cijelosti:

Vidim da združene snage udbaško-privatizacijskih gojenaca i Handžar medija od jučer navečer napinju te dvije vijuge koje imaju u glavi, kako bi lažljivo protumačili pismo koje sam poslao glavnom tajniku NATO, s uobičajenim molbom/zahtjevom da ga proslijedi svim članicama. To je, glupa diplomatska braćo, prije svega pismo državama članicama, upućeno putem glavnog tajnika, koji u ovim pitanjima ionako nema pravo glasa.

I glupljima od vas jasno je da prema Ustavu RH nemam pravo u ovakvim oblicima komunikacije ići iznad ili mimo onoga što je usuglašena politika između Predsjednika Republike i Vlade. Isto, naravno, vrijedi i za svaku pa i za najkorumpiraniju i najgluplju Vladu.

Stav, kao što je poznato, nemamo, zato jer Plenković bojkotira sastanak VNS na kojem bi se stajališta o ovom vitalnom pitanju uskladila i usuglasila. Samo naprijed, izdajnici!

Za tursku blokadu pristupa dviju aspirantica imate puno razumijevanje i toplu riječ. Za Hrvate u BiH nož u leđa, napisao je Milanović.

image

Status Zorana Milanovića

Facebook/Facebook

Podsjetimo, Milanović, koji je govorio da će uložiti veto na odluku o pristupanju Finske i Švedske NATO-u dok se ne izmijeni izborni zakon u BiH, prema kojem bi Hrvati ravnopravno birali svoje predstavnike vlasti, poslao je pismo glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Iako je Milanović govorio kako će uložiti veto na pristupanje dvije države NATO-u, a zatim je to precizirao i pojasnio kako će dati uputu stalnom predstavniku Hrvatske pri NATO-u Mariju Nobilu da ne glasa za tu odluku, u pismu toga nema. Dapače, u poprilično pomirljivom tonu Milanović zapravo podržava pristup Švedske i Finske NATO-u, ali istodobno izražava i zabrinutost zbog situacije u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2023 02:44