TUGA U ZADRU

Od korone umro 33-godišnjak koji nije imao prethodnih bolesti: ‘Razvio je teški oblik infekcije‘

Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.
Dvorište zadarske bolnice
 Luka Gerlanc/Cropix

Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule, piše Zadarski.hr.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 378 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 527 stanovnika, a od bolesti se oporavila 31 osoba.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 33 i 74 godine.

- 33-godišnji pacijent bio je prije zaraze koronavirusom zdrava osoba bez prethodnih bolesti, no teški oblik infekcije doveo je do teških oštećenja organizma zbog čega je na žalost mladi čovjek preminuo. Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru. 74-godišnji pacijent preminuo je jučer u našoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih komorbiditeta. Ovim putem izražavamo sućuti obiteljima preminulih osoba, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.

- Već smo više puta govorili o tome da je u našoj bolnici na covid odjelima sve više mladih hospitalizirano, u jednom trenutku imali smo preko 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze. Preko 90 posto hospitaliziranih u našoj bolnici nije cijepljeno​​, rekao je dr. Karuc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18