HDZ-ovac IVAN RADIĆ

Od Osijeka želi napraviti hit-grad: Grizu nas komarci, muči ambrozija, utjecaj nikakav. Vrijeme je za promjene

Kampanju je predstavio u kompleksu nekada poznate osječke tvrtke OLT rekavši kako je Osijek godinama zanemaren grad
Ivan Radić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka


 
 Vlado Kos/Cropix

''Nova energija Osijeka'', slogan je kojim u utrku za gradonačelnika Osijeka kreće Ivan Radić, predsjednik osječkog HDZ-a i njihov kandidat za čelnog čovjeka Osijeka, koji je u nedjelju svoju kandidaturu predstavio u kompleksu nekada poznate osječke tvornice OLT.

- U prostoru smo koji najbolje svjedoči kako izgledaju veliki izazovi našega grada. Preko puta nas je sveučilišni Kampus, niti kilometar od nas je Konkatedrala, praktički smo u centru grada. Ovo je mjesto odakle želim krenuti korak dalje u preuzimanju odgovornosti za budućnost Osijeka. Godinama je Osijek zanemaren grad, propuštali smo prilike, gubili smo moć i utjecaj, nacionalno smo postali nebitni o čemu govore i tablice uspješnosti kad je riječ o povlačenju sredstava EU, Smart City tehnologija, pedagoških standarda... Na tim tablicama nema nas nigdje u vrhu RH. Nemamo spremne projekte, grizu nas komarci, muči ambrozija. Vrijeme je da to promijenimo i da prestanemo tražiti krivce, nego da preuzmemo odgovornost - rekao je Radić dodavši i kako „zajedno možemo od Osijeka napraviti hit grad.”

Podrška župana Anušića

- Kao što se sada naš NK Osijek bori za vrh hrvatskog nogometa, tako će se i grad Osijek u kratkom vremenu boriti za vrh Hrvatske u vrlo kratkom roku – kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, inače i saborski zastupnik, koji većinu planova bazira na suradnji s Vladom RH te Osječko-baranjskom županijom, gdje je HDZ sa županom Ivanom Anušićem već četiri godine na vlasti. Upravo je Anušić i predstavio Radića, prisjetivši se 2017., kada je HDZ preuzeo vlast u županiji.

image
Ivan Anušić, župan osječko baranjski
Vlado Kos/Cropix
image
Članovi HDZ-a u tvorničkoj hali OLT-a
Vlado Kos/Cropix
image
Tvornička hala OLT-a
Vlado Kos/Cropix

- Tada smo rekli da ćemo preokrenuti negativne trendove i u tome smo uspjeli, ali smo se i dogovorili da je sljedeći na radu grad Osijek. To vrijeme je sada došlo. Imaš priliku transformirati i okrenuti negativne trendove u pozitivne, a u tome ćeš imati punu podršku mene kao župana, županije, ali i Vlade RH na čelu s premijerom Plenkovićem. Moramo iskoristiti tu sinergiju i vertikalu. Osijek stagnira, a mora biti predvodnik života istoka Hrvatske u svakom području i formalno i sadržajno. Zato smo ovdje, u kompleksu starog OLT-a, kojeg želimo revitalizirati i gradu dati jedan novi sadržaj – kazao je župan, dok je Radić dodao kako u kompleksu OLT-a vidi „predivnu arhitekturu koju će dijelom trebati očuvati, ali i prostor za olimpijski bazen, sportski inkubator, kazališnu scenu, koncertnu dvoranu..., brojne sadržaje za kojima naš grad vapi.”

image
Ministrica Nataša Tramišak, župan Ivan Anušić, saborski zastupnik Ivan Radić kandidat HDZ-a za gradonacelnika Osijeka.
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Najavljeni veliki projekti

- Svjestan sam da to izgleda kao veliki zalogaj za grad kojemu je proračun nešto iznad 800 milijuna kuna. No, mi vjerujemo u to, znamo, hoćemo i možemo. Uskoro će ova lokacija biti u vlasništvu Osječko-baranjske županije, znamo da nas čeka puno posla, ali odlučili smo krenuti putem velikih projekata i vjerujem da ćemo to izgurati. Dokaz tomu su i projekti Županije koji se uskoro počinju graditi kao što su Gospodarski centar i Regionalni distribucijski centar. Županija pokazuje da se mogu raditi veliki projekti, ali i čeka gradsku vlast da sinergijski počnemo graditi Osijek. Tu su i veliki projekti Vlade, novi KBC Osijek vrijedan 2 milijarde kuna te rekonstrukcija Zračne luke vrijedna preko 400 milijuna kuna, o čemu smo župan i ja nedavno razgovarali i s premijerom Plenkovićem, čiju veliku podršku imamo – kazao je Radić, zaključivši kako Osijeku treba „lokalno vodstvo s vizijom, ali i otvoreno suvremenim politikama.”

image
Vlado Kos/Cropix

- Gradski novac se ne koristi transparentno i efikasno i u tom smislu ću slijediti primjere kolega u Bjelovaru, Zadru, Šibeniku... Nemam problema učiti i primijeniti modele drugih gradova, za kojikma zaostajemo. Za velike strateške projekte moramo zagrabiti u sredstva EU, ali i nacionalna sredstva koja su nam na raspolaganju.

image
Mladež HDZ-a u tvorničkoj hali OLT-a
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:07