NAKON PRIČE JUTARNJEG

'OD POBAČENIH FETUSA RADE KOZMETIKU ILI IH JEDU' Zbog krajnje kontroverzne nastave kreće hitan nadzor rada vjeroučiteljice

Do reakcije nadležne institucije došlo je nakon što je o svemu pisao Jutarnji list
Ilustracija
 Cropix

Nad radom vjeroučiteljice Snježane Majdandžić-Gladić iz Ekonomske i upravne srednje škole u Osijeku pokrenut je hitan nadzor, potvrdili su iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Do reakcije nadležne institucije došlo je nakon što je u Jutarnjemu listu objavljena priča o upitnom sadržaju i prezentacijama koje vjeroučiteljica objavljuje na portalu katoličkih teologa Vjera i djela, a koje, prema saznanjima GOOD inicijative, predaje i srednjoškolcima.

LAŽI KOJE DJECI PREDAJU NA VJERONAUKU ‘Od pobačenih fetusa rade kozmetiku ili ih jedu’

Martina Horvat iz GOOD inicijative koja okuplja niz nevladinih udruga upozorila je da je riječ o sadržaju koji prikazuje izrazitu netoleranciju prema različitostima. Sporne prezentacije uz to nisu dio službenoga programa i programa katoličkog vjeronauka.

Slijedom saznanja, koja smo dobili elektronskom poštom, i priče objavljene u Jutarnjem listu 25. svibnja o radu vjeroučiteljice Snježane Majdandžić-Gladić u osječkoj Ekonomskoj i upravnoj školi, Agencija za odgoj i obrazovanje pokrenula je hitan stručno-pedagoški nadzor nad radom spomenute vjeroučiteljice. Nadzor stručnoga i pedagoškog rada vjeroučiteljice u osječkoj srednjoj školi provest će viša savjetnica za nacionalne programe i viša savjetnica za vjeronauk, kažu u Agenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:58