UKIDAJU SE MJERE OGRANIČENJA

Od ponedjeljka normalizacija obalnog linijskog prometa

 Vojko Basic / CROPIX

Agencija za obalni linijski pomorski promet pozvala je brodare da od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. godine uspostave sve državne brzobrodske linije kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa s otoka na kopno brzim brodovima, stoji u priopćenju te agencije od petka.

Agencija je taj poziv uputila nakon što je Stožer civilne zaštite izvijestio da od ponedjeljka stavlja izvan snage odluku o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, naime, na današnjoj novinskoj konferenciji Stožera objavio je kako se od 18. svibnja ukidaju mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda.

Izvijestio je i o stavljanju izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Oilib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka te izvanredne teretne linija Zadar-Ancona.

Agencije u svom priopćenju kaže i da će u odnosu na ostale državne linije, u suradnji s otočnim jedinicama lokalne samouprave i brodarima, nastaviti kontinuirano prilagođavati redove plovidbe odnosno broj dnevnih putovanja na linijama prometnim potrebama pojedinog otoka, odnosno putnika, a što će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije te naputcima nadležnih tijela.

Postepeno će se povećavati broj dnevnih putovanja na državnim linijama, o čemu će korisnici biti pravodobno izviješteni, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:48