NOVA ODLUKA STOŽERA

Od ponedjeljka u trgovine ćemo moći samo s maskama, evo gdje će ih i tko još morati nositi

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski‘
 Damjan Tadic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak odluku o 'nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski'.

Ta će se odluka primjenjivati od ponedjeljka, 13. srpnja, a prema njoj će maske za lice ili medicinske maske biti obavezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.

Morat će ih nositi i vozači i putnici u prijevoznim sredstvima javnog prometa, kao i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, a maske će biti obavezne i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo, priopćio je Stožer.

Podsjetimo, jučer je zabilježen najveći broj novooboljelih otkad je epidemija koronavirusa u Hrvatskoj počela. Novih slučajeva je bilo čak 116 pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj trenutno 1.038. Još su 104 osobe na bolničkom liječenju, s četiri pacijenta na respiratoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:06