NOVA LINIJA

OD PRAGA DO RIJEKE ZA SAMO 166 KUNA, UZ BESPLATNU KAVU I DORUČAK! Češki željeznički operater turistima dao ponudu koja se ne odbija

 
Prag, vlak RegioJeta i Rijeka
 Profimedia / Alamy / RegioJet

Početkom lipnja privatni željeznički češki operater RegioJet najavio je uspostavu direktne željezničke veze između Hrvatske i Češke, time otvorivši mogućnost češkim turistima da do svojih omiljenih destinacija osim autobusima, autima i avionima, dođu i vlakom.

RegioJet će karte pustiti u prodaju već 9. lipnja i to po vrlo popularnim cijenama. Tako put od Praga do Rijeke košta od 22 eura (166 kuna) za obično mjesto, ili od 30 eura za kupe s krevetom (227 kuna). U cijenu su pritom uključeni kava i doručak, napominje RegioJet. U vlaku je dostupna i internet konekcija, a tijekom puta bit će mogućnost naručiti grickalice ili piće.

Vlak će imati do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika.

Ova željeznička linija kreće 30. lipnja, a trajat će sve do 26. rujna, javlja RegioJet. Prometovala bi najmanje triput tjedno, s time da bi češki turisti u Hrvatsku stizali utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Rijeke će se u suprotnom smjeru polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu.

Važno je napomenuti da se na ovaj vlak mogu ukrcati i Hrvati koji će ovog ljeta htjeti posjetiti Prag i to pod istim uvjetima i za iste cijene.

- Nikada prije karte za Hrvatsku nisu bile ovako jeftine, niti je veza bila tako dobra. Cijene smo postavili tako da si svatko može priuštiti odmor u Hrvatskoj - rekla je Ivana Kašická, direktorica RegioJeta za željeznički prijevoz.

Dakle, vlak bi krenuo u Pragu, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice, Břeclav pa bi potom preko Bratislave i Ljubljane stigao u Rijeku. To znači da bi osim čeških turista na Jadran mogao dovesti i one iz Slovačke i Slovenije.

Končano, turistima će se organizirati i put od njihove krajnje destinacije - tako će iz Rijeke RegioJetovi autobusi voziti putnike prema Opatiji, Rapcu, Medulinu, Puli, Rovinju, Poreču, Novigradu, Malinskoj, Šilu, Vrbniku, Krku, Baškoj, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštanima, Omišu, Brelima, Baškoj Vodi, Makarskoj, Podgori, Podaci, Gradacu, Šibeniku, Primošten, Trogiru i Splitu. Autobusi će vozni red uskladiti s dolaskom vlakova, tako da turisti neće morati satima čekati na konekciju.

Što se tiče voznog reda, vlakovi bi iz Praga kretali u 17:20, u Ljubljanu bi stigli između 5 i 6 sati ujutro, a u Rijeku oko 8 sati ujutro. Dakle, put bi od Praga do Rijeke gotovo 15 sati. U suprotnom smjeru vlakovi bi iz Rijeke kretali oko 18 sati, u Ljubljanu stigli u 21 sat, dok bi u Prag stigli u 8:42 idućeg dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 15:33