NIZ POGODNOSTI

Od siječnja je dm povećao bruto plaće za devet posto: ‘To je povećanje veće od stope inflacije‘

Iz dm-a podsjećaju podsjećaju i da su ove godine uvećali naknadu za svako novorođeno ili posvojeno dijete djelatnika, koja sada iznosi 1.400 eura

Ilustrativna fotografija

 /Dm

Tvrtka dm u ponedjeljak je objavila da je od siječnja ove godine povećala bruto plaće svojih djelatnica/djelatnika za devet posto.

"Od siječnja 2024. dm je povećao bruto plaće za više od 2.060 djelatnica i djelatnika za devet posto, što je povećanje veće od stope inflacije, te će u subvencioniranje prehrane za djelatnike u prodavaonicama ove godine uložiti do 1.200 eura po djelatniku", navodi se u priopćenju.

Prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa te prodajne regije u dm-u Ana Fostač-Krilčić ističe kako su zaposlenici omogućili da dm i u protekloj poslovnoj godini ostvari iznimne rezultate, zadrži vodeću poziciju na tržištu i zadrži povjerenje kupaca te da tvrtka želi pokazati da prepoznaje ulogu svakoga od njih u uspjehu dm-a.

Iz dm-a podsjećaju podsjećaju i da su ove godine uvećali naknadu za svako novorođeno ili posvojeno dijete djelatnika, koja sada iznosi 1.400 eura, da jednom godišnje osiguravaju dar za djecu djelatnika do 15 godina u iznosu od 140 eura, a svim roditeljima prvašića osiguravaju slobodan i plaćeni dan na prvi dan škole.

Dva puta godišnje dm tvrtka djelatnike nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne bruto plaće svakog pojedinog djelatnika, a uz to im omogućava dodatnu edukaciju, slobodan dan za volontiranje, ali i brojne druge benefite, među kojima su i dodatno zdravstveno osiguranje, jubilarne nagrade te rođendanske darovne kartice u iznosu od 79,63 eura. Uz subvencioniranu prehranu, dm svim djelatnicima osigurava i besplatno voće.

Također, od ove godine dm je uvećao i satnicu za studente.

Tvrtka dm danas dm posluje u 178 prodavaonica, prva je i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom, navodi se u priopćenju i podsjeća da je prema nezavisnom istraživanju portala Moj posao dm četrnaestu godinu za redom proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj.

Inače, po podatcima objavljenim sredinom listopada prošle godine, tvrtka dm Hrvatska je u poslovnoj 2022./2023. godini, koja je završila u rujnu, ostvarila ukupan promet od 441,8 milijuna eura, što je rast od 24,2 posto u odnosu na godinu ranije, a prosječna je neto plaća zaposlenih u prodavaonicama iznosila 1.672,32 eura i bila je za 12 posto viša nego godinu prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:59