SJEDNICA VIJEĆA HRT-a

Od siječnja opet ‘Latinica’, ali ovaj put uživo

Zagreb, 281209.Sjednica programskog vijeca HRT-a.Na slici: Hloverka Novak Srzic.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Emisija “Latinica” vratit će se na program HTV-a, kako je najavljeno na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a. Naime, glavna urednica Informativnog programa HRT-a Hloverka Novak Srzić, predstavljajući nacrt programske orijentacije Informativnog programa HTV-a za 2010., rekla je da se “Latinica” u siječnju ponovno počinje emitirati, ali od sada uživo, kako je to napokon dogovoreno s autorom Denisom Latinom.

Velika gledanost

Hloverka je predstavila i nove planirane projekte poput emisije o gospodarstvu “Revizija” i “Saborske kronike” te se pohvalila jučerašnjom gledanošću Dnevnika (24 posto) i izbornih emisija (od 14 do 17 posto) kojom su nadmašili konkurenciju.

O Hloverkinu očitovanju na pokrenuti postupak razrješenja koji je odgađan zbog njezine bolesti danas na sjednici nije bilo ni riječi, te bi ga ona trebala danas uputiti Ravnateljstvu HRT-a. I direktor programa HTV-a Domagoj Burić predstavio je Vijeću svoju viziju u kojoj su dominirali dokumentarno-znanstveno-popularni projekti poput “Hrvatskog proljeća”, “Posljednjeg pohoda kralja Arthura”, “Tragovima Marka Pola”, “Hrvatskih kraljeva”, kao i dokumentarno-igrana serija Antuna Vrdoljaka o Josipu Brozu Titu koja bi se već u veljači trebala naći na programu HTV-a.

Osjetili recesiju

Sudeći pak po poslovanju HRT-a za prvih devet mjeseci ove godine, i HRT je jako osjetio recesiju. Godinu su počeli u plusu sa 35 milijuna kuna, a sa 30. rujnom račun im je u minusu za 107 milijuna kuna.

Kad je riječ o ukupnim dugovanjima HRT-a, ona iznose oko 500 milijuna kuna, dok se potraživanja kreću oko 300 milijuna kuna. Planirani prihodi od marketinga u prvih devet mjeseci manji su pak za 50 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:41