PREKOGRANIČNE MIGRACIJE

OD SUTRA OBUSTAVA DNEVNIH PUTOVANJA RADNIKA IZ HRVATSKE U SLOVENIJU 'Hrvati koji rade u Beloj Krajini morat će u samoizolaciju po povratku u RH'

 
 Blaž Samec/DELO / CROPIX

Stanovnicima koji žive u Hrvatskoj, a rade u slovenskoj Beloj Krajini, od petka više neće biti moguća dnevna prekogranična migracije, jer je taj dio Slovenije proglašen područjem osobito visokog rizika širenja koronavirusa, izvijestio je u četvrtak karlovački župan Jelić.

Na izvanrednoj konferenciji za medije župan Damir Jelić rekao je da nekoliko stotina hrvatskih građana, koji trebaju sutra iz Hrvatske otići na posao u slovensku Belu Krajinu, moraju odlučiti - hoće li ponijeti više osobnih stvari i ostati u Sloveniji najmanje dva tjedna, ili će se nakon posla vratiti u Hrvatsku i podvrgnuti zdravstvenom nadzoru za pravovremeno otkrivanje mogućeg oboljenja koronavirusom.

To znači, naglasio je župan Jelić, da praksa dnevnih prekograničnih radnih migracija iz navedenih područja neće biti moguća, već će se oni pri povratku u Hrvatsku podvrgnuti obavezi dvotjedne kućne karantene ili samoizolacije, tj. neće moći napustiti Hrvatsku do isteka 14-dnevnog zdravstvenog nadzora.

Ova preporuka Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, rečeno je, sukladna je preporuci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske za osobe koje dolaze iz zemalja i područja Kategorije II u kojima postoji osobito visok rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2), a među njima je i Bela Krajina u Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23