'OPCIJA ZA PROMJENE'

OD SVIH PLENKOVIĆEVIH OPONENATA U HDZ-u SAMO JEDAN BI MOGAO NA IZBORNU LISTU 'Stier neće biti nositelj, ali pokazuje želju i ambiciju da bude tu'

 Darko Tomaš / CROPIX

- Stier pokazuje želju i ambiciju da bude tu, da bude na listi HDZ-a na parlamentarnim izborima - kaže izvor iz HDZ-a odgovarajući na pitanje za koga će sve od Plenkovićevih oponenata poraženih na unutarstranačkim izborima biti mjesta na ovogodišnjim saborskim listama.

Kako naš izvor kaže da ne zna još hoće li na HDZ-ovoj listi biti mjesta za Miru Kovača, lako je moguće da će Davor Ivo Stier biti jedini lider Opcije za promjene koji će “preživjeti” i ove parlamentarne izbore i opet biti saborski zastupnik HDZ-a.

Naime, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava gotovo sigurno će u srijedu prijepodne javno objaviti da napušta HDZ i da na izbore ide s Miroslavom Škorom, bivši ministar Tomislav Tolušić sam se nedavno povukao u političku mirovinu, a nekad drugog čovjeka stranke Milijana Brkića naši sugovornici iz HDZ-a redom su otpisali iz svih izbornih kombinacija.

- Davor Ivo Stier bit će vrlo vjerojatno na našoj listi u 7. izbornoj jedinici, ali neće biti nositelj liste kao što je bio na izborima 2016. HDZ-ovu listu u 7. jedinici nosit će ministar branitelja Tomo Medved, a visoko na listi bit će i ministar energetike Tomislav Ćorić koji je i koordinator izrade izbornog programa HDZ-a - kaže naš izvor iz vladajuće stranke.

Uz to što u vrhu HDZ-a očekuju da Stier ponovi rezultat s prošlih izbora kada je na HDZ-ovoj listi u 7. jedinici osvojio gotovo 13 tisuća preferencijalnih glasova, on bi za HDZ mogao “potegnuti” i u svom Samoboru u “lokalnom derbiju” protiv HSS-ova gradonačelnika Kreše Beljaka koji će biti jedan od predvodnika liste Restart koalicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:41